Gessler wyjawiła sekret idealnych kotletów schabowych. Kluczem jest pomijana czynność
Kotlety schabowe według przepisu Magdy Gessler są prawdziwym hitem. Rozbite i namoczone mięso po usmażeniu wprost rozpływa się w ustach. Konieczne wypróbuj ten patent, a już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na kotlety schabowe.
Mięso na kotlety schabowe powinno moczyć się w mleku przez kilka godzin, jednak najlepiej zaplanować na to całą noc. Do mleka obowiązkowo należy obowiązkowo dodać także pokrojoną w pióra cebule. Magda Gessler zna się na gotowaniu jak nikt inny.
Przepis na niezwykłe kotlety schabowe Magdy Gessler
Składniki:
-
500 g schabu środkowego
-
2 szklanki mleka
-
1 duża cebula
-
1 łyżka suszonego rozmarynu
-
2 jajka rozmącone z odrobiną wody
-
sól i pieprz do smaku
-
bułka tarta
-
mąka pszenna
-
smalec do smażenia
Jak usmażyć perfekcyjne kotlety schabowe?
Mięso na kotlety schabowe pokrój na plastry . Z podanej ilości mięsa powinny wyjść 4 kotlety. Każdy plaster rozbij równomiernie z obu stron za pomocą tłuczka do mięsa .
Cebulę do moczenia kotletów schabowych pokrój w pióra . W dużej misce układaj na przemian mięso i cebulę . Każdą warstwę posypuj suszonym rozmarynem .
Do naczynia z mięsem na kotlety schabowe wlej 2 szklanki mleka . Całość przykryj i wstaw do lodówki . Mięso powinno moczyć się w mleku przynajmniej przez 3 godziny .
Namoczone kotlety schabowe wyjmij z lodówki i osusz na papierowym ręczniku . Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie panieruj w mące, rozmąconym jajku oraz bułce tartej. Panierka powinna dobrze przylegać na całej powierzchni mięsa .
Opanierowane kotlety schabowe smaż na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu . Kotlety z obu stron powinny mieć apetyczną rumianą barwę . Gotowe kotlety schabowe najlepiej podawać od razu po zdjęciu z patelni . Magda Gessler ma także patent na niezwykłe mielone . Jarskie kotlety nie są żadną tajemnicą dla siostry Anastazji .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Grecki patent na mielone zachwyci każdego. Ukryj w środku pyszną niespodziankę. Rodzina oniemieje
-
Strzelczyk pokazał wszystkim jak robi placki ziemniaczane. Jesienią stawia na 1 dodatek
-