Kasia Cichopek pokazała jak robi sałatkę z kapusty pekińskiej. Idealna na każdą okazję
Kasia Cichopek zdradziła swój patent na sałatkę z kapusty pekińskiej. To ekspresowe pyszne danie sprawdzi się w wielu sytuacjach, od śniadania po kolację. Smakowita sałatkowa propozycja przypadnie do gustu absolutnie każdemu miłośnikowi tego typu potraw. Koniecznie sprawdź ten przepis.
Sekretem pysznej sałatki według Kasi Cichopek, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego profilu na portalu Instagram, jest dodatek słonego sera typu feta. Do tego soczyste pomidory i chrupiąca papryka, a nasza sałatka jest niemal gotowa. Do szczęścia brakuje jej tylko obłędnego kremowego sosu. Wprost ślinka cieknie.
Przepis na uniwersalną sałatkę Kasi Cichopek
Składniki:
-
1 mała kapusta pekińska
-
1 zielona papryka
-
1 żółta papryka
-
średniej wielkości zielony ogórek
-
1 duży pomidor malinowy
-
200 g sera feta
-
1 łyżka majonezu
-
1 łyżka jogurtu naturalnego
-
sól i pieprz do smaku
Jak szybko i prosto przygotować rewelacyjną sałatkę z kapust pekińskiej?
Przyrządzenie sałatki rozpocznij od przygotowania kapusty . W tym celu umyj ją, usuń zewnętrzne brzydkie liście i drobno poszatkuj warzywo. Przełóż całość do dużej miski.
Obie papryki do sałatki umyj , usuń z nich gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Ogórka oraz pomidora również umyj i drobno pokrój . Dodaj wszystko do poszatkowanej kapusty.
Ser feta odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Dodaj go do miski z sałatką. Wymieszaj wstępnie wszystkie składniki .
W niewielkiej miseczce przygotuj dip do sałatki z kapusty pekińskiej . W tym celu wymieszaj majonez z jogurtem, a następnie dopraw sos do smaku solą i pieprzem . Na końcu dodaj go do sałatki z kapusty pekińskiej i całość dokładnie wymieszaj . Sałatka jest gotowa do podania od razu po przyrządzeniu. Przepis na sałatkę cioci Helenki sprawdzi się na każdej imprezie . Sałatka ziemniaczana z aromatycznym dodatkiem to prawdziwy hit .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: pysznosci