Najdroższą pizzę w Polsce zamówimy w Redzie. Prawie 4-cyfrowa cena wbija w fotel
Międzynarodowy Dzień Pizzy już za nami. Niektórzy świętowali go na bogato, racząc się pizzą za blisko czterocyfrową kwotę. Danie dostępne na specjalne zamówienie w jednej z restauracji w Redzie z pewnością jest najdroższym w Polsce.
YouTuber MrKryha spróbował wykwintnej pizzy serwowanej w restauracji Casa di Paolo w Redzie i podzielił się swoimi wrażeniami z wizyty. Na filmie opublikowanym na YouTube widzimy dość spory placek wyłożony kosztującymi krocie produktami. Czy taki przysmak wart jest jednak swojej ceny?
YouTuber kupił pizzę za niemal 800 złotych
Zaprezentowaną w nagraniu włoska pizza z ekskluzywnymi składnikami zamówić możemy w Casa di Paolo w Redzie. Za niemal 800 złotych otrzymamy danie we włoskim stylu z czarnymi truflami, kawiorem z syberyjskiego jesiotra, homarem gotowanym w białym winie oraz jadalnym złotem. Czy taka kompozycja jest smaczna? YouTuber zdaje się zadowolony ze swojego wyboru:
Trufla — taki delikatny, orzechowo-ziemnisty smak. Kawior — słodko-słonawy, posmak morza. Homar fajnie tak ugotowany, sprężysty. Pizza ma bardzo cienkie ciasto, barwione na taki czarny kolor — opowiada o daniu twórca.
Trzeba przyznać, że pozycja rzeczywiście jest ciekawostką kulinarną i z pewnością nie każdy, by się na nią skusił.
Najdroższa pizza w Polsce internautów odrzuca
Na nagraniu widać, że rozmiar pizzy nie jest mikroskopijny i rzeczywiście jest ona przyrządzona na cienkim cieście, z rozsądną ilością dobrej jakości sera. Co sądzą o niej odbiorcy YouTubera?
Zdania są podzielone. Niektórzy są zaintrygowani i deklarują chęć spróbowania nietypowej kompozycji. Inni zaś — i ich jest chyba nieco więcej — podchodzą bardziej sceptycznie. Najwięcej wątpliwości zdaje się budzić ciasto:
Wygląda jakby była spleśniała — pisze jedna z komentatorek.
To jedna z dyplomatycznych wypowiedzi. Niektóre wpisy bardziej obrazowo przedstawiają, z czym ich autorom kojarzy się najdroższa pizza w Polsce. MrKryha do nich jednak się nie odnosi.
YouTuber nie komentuje także zarzutów, jakoby danie było przepłacone. W opisie wideo zostawia jedynie informację o orientacyjnych kosztach składników, użytych do jego przygotowania. Pozostaje nam samym ocenić czy pizza z Redy warta jest zapłacenia niemal tysiąca złotych.
Na naszej stornie znajdziecie sprawdzone przepisy na włoski rarytas. Z tego artykułu dowiecie się, jak ciasto przygotowuje Magda Gessler . Ten natomiast zdradza patent na pizzę z patelni .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Chwycił główkę i w 10 minut zrobił z niej pyszną surówkę. Lepszej nie zamówisz w żadnej restauracji
-
5 największych błędów przy gotowaniu ziemniaków. Przez nie dużo tracisz
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: YT/MrKryha