Najlepszy, kultowy przepis Gessler na pastę jajeczną
Jeśli zastanawiacie się, co dobrego zjedlibyście jutro na śniadanie, mamy pomysł. Przygotujcie pastę jajeczną według najlepszego, kultowego przepisu Magdy Gessler. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu, a smakuje doskonale. Ważnym jej składnikiem jest orzeźwiająca zielenina.
Jajka są jednym z ulubionych składników śniadania. Można je bowiem szybko i łatwo przygotować na wiele sposobów. Doskonale smakuje jajecznica, jajka gotowane czy sadzone. Z ugotowanych na twardo jajek można też przygotować pyszną pastę. Będzie doskonałą, kanapkową odmianą od szynki i żółtego sera.
Najlepszy, kultowy przepis Gessler na pastę jajeczną
Składniki:
-
5 jajek ugotowanych na twardo
-
3 łyżki majonezu
-
1 łyżka masła
-
2 łyżeczki musztardy
-
pół pęczka koperku
-
pół pęczka szczypiorku
-
ostra papryka
-
curry
-
sól, pieprz
Przygotowanie pasty jajecznej
Ugotowane jajka wystudź, oskub ze skorupek, pokrój w niedużą kostkę. Możesz je też rozdrobnić przy użyciu krajalnicy do jajek.
Rozdrobnione jajka włóż do miski. Dodaj majonez, miękkie masło i musztardę. Całość wymieszaj łyżką.
Koperek i szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Dodaj do jajek, wymieszaj. Pastę dopraw do smaku curry, ostrą papryką, solą i pieprzem.
Przed podaniem pastę schłodź. Serwuj ją na kromkach chleba lub bułki. Na paście możesz położyć plasterek pomidora, pokrojoną rzodkiewkę czy kawałek wędzonego łososia.
Na naszej stronie znajdziesz też inne pomysły na dania z jaj. Sprawdź, jak przygotować jajko w koszulce , a także jak zrobić jajecznicę z dodatkiem majonezu .
Źródło zdjęcia: canva/Jess Palmer
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy
Źródło: haps