Puree z groszku z puszki
Puree z groszku z puszki to jedno z moich ulubionych puree. Ma delikatny smak, aromat i doskonały, świeży kolor i konsystencję. Puree z groszku smakuje doskonale z daniami mięsnymi, rybami, a także jako pasta na kanapkę. Poznaj przepis na pyszne puree z groszku z puszki.
Puree z groszku jest świetnym dodatkiem do mięsnych i rybnych dań obiadowych. Puree sprawdzi się również jako pyszna pasta na kanapki, spróbuj, a nie zakochasz się w tym delikatnym smaku. Puree to nic innego, jak zblendowany groszek podsmażony wcześniej na maśle. Czosnek nadaje daniu wyraźnego aromatu, śmietanka natomiast- ładnej konsystencji.
Na puree z groszku przygotujesz wiele dań jak z najlepszych restauracji. Mięso i ryby ułożone na talerzu na puree z groszku i oprószone np. kiełkami wyglądają bardzo estetycznie i apetycznie i tak przygotowanym daniem z pewnością zachwycisz swoich wszystkich gości.
Jeśli szukasz pomysłu na danie z puree z groszku- tu poznasz przepis na obłędnego sandacza na puree .
Przepis na puree z groszku z puszki
Składniki:
-
2 puszki zielonego groszku
-
100 g masła
-
4 ząbki czosnku
-
100 g śmietany 36%
-
sól, pieprz
Jak zrobić puree z groszku z puszki?
Do małego garnka wlej szklankę wody i gotuj w niej ząbki czosnku, aż zmiękną.
Masło rozpuść na patelni, dodaj odsączony groszek z puszki i podsmaż przez chwilę, następnie stopniowo dodawaj śmietanę, wymieszaj.
Ugotowane ząbki czosnku dodaj do groszku i całość zblenduj na gładką masę, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.