Pyszne kotlety z kapusty włoskiej wg. przepisu siostry Anastazji
Kotlety nie zawsze muszą być wykonywane głównie z mięsa - siostra Anastazja zaprezentowała recepturę na kotlety z kapusty. Jarska wersja syci i smakuje obłędnie. Każdy, kto spróbuje ich choć raz, nie będzie mógł przestać jeść.
Kotlety z kapusty włoskiej są przygotowane również z dodatkiem sera żółtego, dzięki czemu obiad doskonale syci, a także smakuje obłędnie, Podczas smażenia ser delikatnie się topi i po przekrojeniu rozpływa się na talerzu.
Przygotowanie kotletów jest zadaniem banalnie prostym i niewymagającym praktycznie żadnych umiejętności. Wystarczy odrobina wolnego czasu, aby cieszyć się doskonałym obiadem .
Przepis na kotlety z kapusty siostry Anastazji
Składniki:
-
1 kapusta włoska
-
200 g sera żółtego
-
2 cebule
-
garść natki pietruszki
-
olej
-
2 marchewki
-
3 jajka
-
150 g bułki tartej
-
6 łyżek mąki
-
sól
-
pieprz
Zacznij od umycia kapusty i poszatkowania jej na drobne kawałki. Przełóż ją do miski, podsyp solą i odstaw na 15 minut. Marchewkę dokładnie umyj, obierz, i ugotuj w wodzie.
Odciśnij kapustę z nadmiaru wody. Dodaj do niej marchew, posiekaną cebulę, marchew, natkę pietruszki, bułkę tartą, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach oraz jaja. Wymieszaj całość i dopraw sola oraz pieprzem.
Z masy uformuj kotlety i obtocz je w mące pszennej. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Jeśli masz ochotę na więcej przepisów, zajrzyj na naszą stronę. Z tego artykułu dowiesz się, jak zrobić pyszne ciasto Mleczna Kanapka. Ten tekst poświęcony został domowemu kompotowi z jabłek.
Źródło zdjęcia: canva/nata_vkusidey, Getty Images Pro
Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: przyslijprzepis