Sałatka z kukurydzą, jajkami i porem
Sałatka z kukurydzą, jajkami i porem jest sałatką doskonałą na Wielkanoc lub rodzinną kolację. Jest bardzo aromatyczna, wyraźna w smaku, a aksamitny sos majonezowy dodaje jej ładnego wykończenia. Sałatkę możesz przygotować ze świeżym szczypiorkiem lub rzeżuchą. Sprawdź, jak przygotować wiosenną i świeżą sałatkę z kukurydzą, jajkami i porem.
Sałatka z kukurydzą, jajkami i porem jest niezwykle świeżą, smaczną i wyraźną sałatką na kolację, spotkanie z przyjaciółmi, a nawet na Wielkanoc. Sałatka jest niezwykle prosta, szybka, a efekt zachwyci wszystkich Twoich gości. Jeśli przygotowujesz sałatkę na święta, koniecznie dodaj do niej wychodowaną wcześniej rzeżuchę, aby dodać jej nowego smaku i wielkanocnego akcentu.
Sałatka z kukurydzą, jajkami i porem jest świetnym połączeniem wielu smaków: wyraźny seler i por, kwaśne ogórki kiszone, słodka kukurydza i delikatne jajka sprawią, że sałatka będzie często pojawiać się na Twoim stole. Z pora i kukurydzy przygotujesz również pyszną surówkę , doskonałą do drugiego dania.
Przepis na sałatkę z kukurydzą, jajkami i porem
Składniki na 6 porcji:
-
3 jajka
-
por
-
puszka kukurydzy
-
słoik selera konserwowego
-
3 ogórki kiszone
-
2 łyżki majonezu
-
2 łyżki jogurtu
-
sól, pieprz do smaku
-
szczypiorek lub rzeżucha
Jak przygotować sałatkę z kukurydzą, jajkami i porem?
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i ostudź. Kukurydzę odsącz z wody, wsyp do większej miski. Dodaj posiekany por, pokrojone w kostkę ogórki, seler konserwowy, pokrojone jajka. Jogurt wymieszaj z majonezem i wlej do sałatki, dopraw solą, pieprzem, oprósz szczypiorkiem lub rzeżuchą, następnie dokładnie wymieszaj.
Smacznego.