Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

jeżyny
Mama nauczyła mnie jak usunąć pestki z jeżyn. Nie ma lepszego sposobu
kupowanie oleju
Polacy używają go na potęgę, a jest szkodliwy dla zdrowia. Omijaj najszerszym łukiem
Logo Lidla i mielone mięso
Co się dzieje z cenami mięsa w Lidlu? Przecieramy oczy ze zdumienia
jabłka z wątróbka
Kroję jabłka i kładę na nich wątróbkę. Takie danie podaję na specjalne okazje
makaron z sosem
Strzelczyk zalewa makaron kremowym sosem. Ten obiad to mistrzostwo
pasta jajeczna
Ścieram na tarce jajka i łączę z tym warzywem. Moja pasta z jajek nie ma sobie równych
surówka
Niebywałe, co siostra Anastazja dodaje do buraczków. Jej surówka jest pełna witamin
placki z cukinii
Zetrzyj cukinię na tarce, dodaj jajka. Taki obiad starczy nawet na 2 dni
pierogi z jagodami
Moja babcia robiła najlepsze pierogi z jagodami. Cały sekret tkwił w jednym dodatku
rosół w garnku
Dlaczego kucharze wlewają ocet do rosołu? Odpowiedź zaskoczy niemal każdego
ciasto ze śliwkami
To mój ulubiony przepis na ciasto ze śliwkami. Nikt nie kończy na jednym kawałku
pieczenie w rękawie
Zawiń wszystko w folię i wstaw do piekarnika. Rodzina uwielbia ten obiad
szyld biedronki
Zacznie się dziś o 20:00. Biedronka rozda mąkę za darmo
mielone na patelni
Zapomnij o zwykłych mielonych. Jak dla mnie nie ma lepszych kotletów, w PRL-u to był hit
truskawki i masa
Ułóż truskawki w foremce i zalej tą masą. To ciasto mógłbym jeść non stop
seitan
Mówią na to „chińskie mięso”. Ma masę białka i obniża cholesterol
ziemniaki w słoikach
Pokrój ziemniaki, upchaj w słoikach i zalej zalewą. Gdy tego spróbujesz, od razu podziękujesz
fasolka szparagowa
Ostatnio zrobiłem fasolkę szparagową z tymi dodatkami. Bułka tarta może się schować
Ewa Wachowicz i koperek
Wachowicz pakuje koperek do słoików i sypie ten składnik. Jest świeży przez długi czas
Robert Makłowicz i lody
Skosztował nietypowych lodów od Makłowicza. Od razu wypalił, co o nich myśli
chałwa
Nikt nie wierzy, z czego robię chałwę. Każdy ma ten składnik w kuchni
dania na talerzach
Co jedzą olimpijczycy w Paryżu? Tak karmią na olimpiadzie
jeżyny
Moja babcia sypała go do jeżyn, a potem je mroziła. Dzięki temu miały intensywny kolor
sernik
Strzelczyk robi ten sernik bez piekarnika. Smakuje jak uwielbiane słodycze
Siostra Anastazja, sok z aronii
Siostra Anastazja ma mistrzowski przepis na sok z aronii. Korzysta z niego pół Polski
kolacja
Zawijam szynkę, ser i zioła w ciasto francuskie. Ta kolacja to hit w moim domu
ogórki kiszone
Ogórki kiszone pleśnieją? Wszystko przez ten błąd, jest niewybaczalny
cukinia z jajkiem
Ścieram cukinię i wbijam jajka. To mój ulubiony letni obiad
jeżyny
Maciej Jurczyk Mama nauczyła mnie jak usunąć pestki z jeżyn. Nie ma lepszego sposobu
Czytaj więcej >
kupowanie oleju
Przemysław Bociąga Polacy używają go na potęgę, a jest szkodliwy dla zdrowia. Omijaj najszerszym łukiem
Czytaj więcej >
Logo Lidla i mielone mięso
Maciej Jurczyk Co się dzieje z cenami mięsa w Lidlu? Przecieramy oczy ze zdumienia
Czytaj więcej >
jabłka z wątróbka
Maciej Jurczyk Kroję jabłka i kładę na nich wątróbkę. Takie danie podaję na specjalne okazje
Czytaj więcej >
makaron z sosem
Maciej Jurczyk Strzelczyk zalewa makaron kremowym sosem. Ten obiad to mistrzostwo
Czytaj więcej >
pasta jajeczna
Przemysław Bociąga Ścieram na tarce jajka i łączę z tym warzywem. Moja pasta z jajek nie ma sobie równych
Czytaj więcej >
surówka
Maciej Jurczyk Niebywałe, co siostra Anastazja dodaje do buraczków. Jej surówka jest pełna witamin
Czytaj więcej >
placki z cukinii
Maciej Jurczyk Zetrzyj cukinię na tarce, dodaj jajka. Taki obiad starczy nawet na 2 dni
Czytaj więcej >
pierogi z jagodami
Przemysław Bociąga Moja babcia robiła najlepsze pierogi z jagodami. Cały sekret tkwił w jednym dodatku
Czytaj więcej >
rosół w garnku
Przemysław Bociąga Dlaczego kucharze wlewają ocet do rosołu? Odpowiedź zaskoczy niemal każdego
Czytaj więcej >
ciasto ze śliwkami
Przemysław Bociąga To mój ulubiony przepis na ciasto ze śliwkami. Nikt nie kończy na jednym kawałku
Czytaj więcej >
pieczenie w rękawie
Przemysław Bociąga Zawiń wszystko w folię i wstaw do piekarnika. Rodzina uwielbia ten obiad
Czytaj więcej >
szyld biedronki
Przemysław Bociąga Zacznie się dziś o 20:00. Biedronka rozda mąkę za darmo
Czytaj więcej >
mielone na patelni
Przemysław Bociąga Zapomnij o zwykłych mielonych. Jak dla mnie nie ma lepszych kotletów, w PRL-u to był hit
Czytaj więcej >
truskawki i masa
Przemysław Bociąga Ułóż truskawki w foremce i zalej tą masą. To ciasto mógłbym jeść non stop
Czytaj więcej >
seitan
Przemysław Bociąga Mówią na to „chińskie mięso”. Ma masę białka i obniża cholesterol
Czytaj więcej >
ziemniaki w słoikach
Przemysław Bociąga Pokrój ziemniaki, upchaj w słoikach i zalej zalewą. Gdy tego spróbujesz, od razu podziękujesz
Czytaj więcej >
fasolka szparagowa
Przemysław Bociąga Ostatnio zrobiłem fasolkę szparagową z tymi dodatkami. Bułka tarta może się schować
Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz i koperek
Maciej Jurczyk Wachowicz pakuje koperek do słoików i sypie ten składnik. Jest świeży przez długi czas
Czytaj więcej >
Robert Makłowicz i lody
Maciej Jurczyk Skosztował nietypowych lodów od Makłowicza. Od razu wypalił, co o nich myśli
Czytaj więcej >
chałwa
Maciej Jurczyk Nikt nie wierzy, z czego robię chałwę. Każdy ma ten składnik w kuchni
Czytaj więcej >
dania na talerzach
Maciej Jurczyk Co jedzą olimpijczycy w Paryżu? Tak karmią na olimpiadzie
Czytaj więcej >
jeżyny
Maciej Jurczyk Moja babcia sypała go do jeżyn, a potem je mroziła. Dzięki temu miały intensywny kolor
Czytaj więcej >
sernik
Maciej Jurczyk Strzelczyk robi ten sernik bez piekarnika. Smakuje jak uwielbiane słodycze
Czytaj więcej >
Siostra Anastazja, sok z aronii
Maciej Jurczyk Siostra Anastazja ma mistrzowski przepis na sok z aronii. Korzysta z niego pół Polski
Czytaj więcej >
kolacja
Maciej Jurczyk Zawijam szynkę, ser i zioła w ciasto francuskie. Ta kolacja to hit w moim domu
Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Maciej Jurczyk Ogórki kiszone pleśnieją? Wszystko przez ten błąd, jest niewybaczalny
Czytaj więcej >
cukinia z jajkiem
Maciej Jurczyk Ścieram cukinię i wbijam jajka. To mój ulubiony letni obiad
Czytaj więcej >
jeżyny
Mama nauczyła mnie jak usunąć pestki z jeżyn. Nie ma lepszego sposobu
kupowanie oleju
Polacy używają go na potęgę, a jest szkodliwy dla zdrowia. Omijaj najszerszym łukiem
Logo Lidla i mielone mięso
Co się dzieje z cenami mięsa w Lidlu? Przecieramy oczy ze zdumienia
jabłka z wątróbka
Kroję jabłka i kładę na nich wątróbkę. Takie danie podaję na specjalne okazje
makaron z sosem
Strzelczyk zalewa makaron kremowym sosem. Ten obiad to mistrzostwo
pasta jajeczna
Ścieram na tarce jajka i łączę z tym warzywem. Moja pasta z jajek nie ma sobie równych
surówka
Niebywałe, co siostra Anastazja dodaje do buraczków. Jej surówka jest pełna witamin
placki z cukinii
Zetrzyj cukinię na tarce, dodaj jajka. Taki obiad starczy nawet na 2 dni
pierogi z jagodami
Moja babcia robiła najlepsze pierogi z jagodami. Cały sekret tkwił w jednym dodatku
rosół w garnku
Dlaczego kucharze wlewają ocet do rosołu? Odpowiedź zaskoczy niemal każdego
ciasto ze śliwkami
To mój ulubiony przepis na ciasto ze śliwkami. Nikt nie kończy na jednym kawałku
pieczenie w rękawie
Zawiń wszystko w folię i wstaw do piekarnika. Rodzina uwielbia ten obiad
szyld biedronki
Zacznie się dziś o 20:00. Biedronka rozda mąkę za darmo
mielone na patelni
Zapomnij o zwykłych mielonych. Jak dla mnie nie ma lepszych kotletów, w PRL-u to był hit
truskawki i masa
Ułóż truskawki w foremce i zalej tą masą. To ciasto mógłbym jeść non stop
seitan
Mówią na to „chińskie mięso”. Ma masę białka i obniża cholesterol
ziemniaki w słoikach
Pokrój ziemniaki, upchaj w słoikach i zalej zalewą. Gdy tego spróbujesz, od razu podziękujesz
fasolka szparagowa
Ostatnio zrobiłem fasolkę szparagową z tymi dodatkami. Bułka tarta może się schować
Ewa Wachowicz i koperek
Wachowicz pakuje koperek do słoików i sypie ten składnik. Jest świeży przez długi czas
Robert Makłowicz i lody
Skosztował nietypowych lodów od Makłowicza. Od razu wypalił, co o nich myśli
chałwa
Nikt nie wierzy, z czego robię chałwę. Każdy ma ten składnik w kuchni
dania na talerzach
Co jedzą olimpijczycy w Paryżu? Tak karmią na olimpiadzie
jeżyny
Moja babcia sypała go do jeżyn, a potem je mroziła. Dzięki temu miały intensywny kolor
sernik
Strzelczyk robi ten sernik bez piekarnika. Smakuje jak uwielbiane słodycze
Siostra Anastazja, sok z aronii
Siostra Anastazja ma mistrzowski przepis na sok z aronii. Korzysta z niego pół Polski
kolacja
Zawijam szynkę, ser i zioła w ciasto francuskie. Ta kolacja to hit w moim domu
ogórki kiszone
Ogórki kiszone pleśnieją? Wszystko przez ten błąd, jest niewybaczalny
cukinia z jajkiem
Ścieram cukinię i wbijam jajka. To mój ulubiony letni obiad