Smakosze.pl Przepisy Gessler ma prosty patent na apetyczną zupę ogórkową. Nie używa tarki
canva/Shaiith; TRICOLORS/East News

Gessler ma prosty patent na apetyczną zupę ogórkową. Nie używa tarki

4 stycznia 2023

Zupa ogórkowa jest jedną z częściej goszczących na naszych stołach. Magda Gessler przygotowuje ją, pomijając etap ścierania ogórków kiszonych. Zamiast żmudnej czynności wybiera pokrojenie warzywa w plasterki i uzyskuje tym samym o wiele bogatszą w smak potrawę. Zupa wygląda też bardzo apetycznie. Musicie jej spróbować.

Smaczna zupa ogórkową ma wiele odsłon. Przyrządzone na bazie pokrojonych w plasterki kiszeniaków danie Magdy Gessler jest niezwykle smakowite. Aromatu dodaje mu świeży koperek. Nikt tej zupie się nie oprze.

Przepis na znakomitą zupę ogórkową Magdy Gessler

Składniki:

  • 400 g wieprzowych żeberek

  • 5-6 ogórków kiszonych

  • 5 niezbyt dużych ziemniaków

  • 1 mały por

  • 2 średnie marchewki

  • 1 nieduża pietruszka

  • kawałek średniego selera

  • 30 g śmietany 18%

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • posiekany świeży koperek do podania

Jak zrobić pyszną zupę ogórkową? Magda Gessler zdradziła swój patent

Oczyszczone mięso umieszczamy w garnku i zalewamy je wodą. Dodajemy umytą i obraną pietruszkę oraz seler. Na koniec wrzucamy oczyszczonego pora i doprowadzamy całość do wrzenia. Gotujemy 60 minut.

Po tym czasie usuwamy warzywa, a do garnka wkładamy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz oczyszczone i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki. Gotujemy do 15 minut, po czym dodajemy pokrojone w plasterki ogórki kiszone.

Po około 5 minutach gotowania łączymy zupę ogórkową z zahartowaną śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i posypujemy koperkiem przed podaniem. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie więcej przepisów na dania od Magdy Gessler. Szczególnie polecamy doskonałe kotlety schabowe z przepisu gwiazdy Kuchennych Rewolucji. Być może skusi was też prosta receptura na znakomite naleśniki . Będą pyszne z każdym farszem.

Zupa ogórkowa Magdy Gessler jest pyszna
canva/peredniankina

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: kobieta.interia

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy