Gessler wyjawiła sekret idealnych kotletów schabowych. Kluczem jest pomijana czynność
Kotlety schabowe według przepisu Magdy Gessler są prawdziwym hitem. Rozbite i namoczone mięso po usmażeniu wprost rozpływa się w ustach. Konieczne wypróbuj ten patent, a już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na kotlety schabowe.
Mięso na kotlety schabowe powinno moczyć się w mleku przez kilka godzin, jednak najlepiej zaplanować na to całą noc. Do mleka obowiązkowo należy obowiązkowo dodać także pokrojoną w pióra cebule. Magda Gessler zna się na gotowaniu jak nikt inny.
Przepis na niezwykłe kotlety schabowe Magdy Gessler
Składniki:
500 g schabu środkowego
2 szklanki mleka
1 duża cebula
1 łyżka suszonego rozmarynu
2 jajka rozmącone z odrobiną wody
sól i pieprz do smaku
bułka tarta
mąka pszenna
smalec do smażenia
Jak usmażyć perfekcyjne kotlety schabowe?
Mięso na kotlety schabowe pokrój na plastry. Z podanej ilości mięsa powinny wyjść 4 kotlety. Każdy plaster rozbij równomiernie z obu stron za pomocą tłuczka do mięsa.
Cebulę do moczenia kotletów schabowych pokrój w pióra. W dużej misce układaj na przemian mięso i cebulę. Każdą warstwę posypuj suszonym rozmarynem.
Do naczynia z mięsem na kotlety schabowe wlej 2 szklanki mleka. Całość przykryj i wstaw do lodówki. Mięso powinno moczyć się w mleku przynajmniej przez 3 godziny.
Namoczone kotlety schabowe wyjmij z lodówki i osusz na papierowym ręczniku. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie panieruj w mące, rozmąconym jajku oraz bułce tartej. Panierka powinna dobrze przylegać na całej powierzchni mięsa.
Opanierowane kotlety schabowe smaż na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Kotlety z obu stron powinny mieć apetyczną rumianą barwę. Gotowe kotlety schabowe najlepiej podawać od razu po zdjęciu z patelni. Magda Gessler ma także patent na niezwykłe mielone. Jarskie kotlety nie są żadną tajemnicą dla siostry Anastazji.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Grecki patent na mielone zachwyci każdego. Ukryj w środku pyszną niespodziankę. Rodzina oniemieje
Strzelczyk pokazał wszystkim jak robi placki ziemniaczane. Jesienią stawia na 1 dodatek