Gessler wyjawiła sekret idealnych kotletów schabowych. Kluczem jest pomijana czynność
![kotlety schabowe Magdy Gessler](https://images.iberion.media/images/1920/02jz1yfq_XF_Pufruga_Dqr_L_schab_magdy_gessler_5b215a16ca.png)
Kotlety schabowe według przepisu Magdy Gessler są prawdziwym hitem. Rozbite i namoczone mięso po usmażeniu wprost rozpływa się w ustach. Konieczne wypróbuj ten patent, a już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na kotlety schabowe.
Mięso na kotlety schabowe powinno moczyć się w mleku przez kilka godzin, jednak najlepiej zaplanować na to całą noc. Do mleka obowiązkowo należy obowiązkowo dodać także pokrojoną w pióra cebule. Magda Gessler zna się na gotowaniu jak nikt inny.
Przepis na niezwykłe kotlety schabowe Magdy Gessler
Składniki:
500 g schabu środkowego
2 szklanki mleka
1 duża cebula
1 łyżka suszonego rozmarynu
2 jajka rozmącone z odrobiną wody
sól i pieprz do smaku
bułka tarta
mąka pszenna
smalec do smażenia
Jak usmażyć perfekcyjne kotlety schabowe?
Mięso na kotlety schabowe pokrój na plastry. Z podanej ilości mięsa powinny wyjść 4 kotlety. Każdy plaster rozbij równomiernie z obu stron za pomocą tłuczka do mięsa.
Cebulę do moczenia kotletów schabowych pokrój w pióra. W dużej misce układaj na przemian mięso i cebulę. Każdą warstwę posypuj suszonym rozmarynem.
Do naczynia z mięsem na kotlety schabowe wlej 2 szklanki mleka. Całość przykryj i wstaw do lodówki. Mięso powinno moczyć się w mleku przynajmniej przez 3 godziny.
Namoczone kotlety schabowe wyjmij z lodówki i osusz na papierowym ręczniku. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie panieruj w mące, rozmąconym jajku oraz bułce tartej. Panierka powinna dobrze przylegać na całej powierzchni mięsa.
Opanierowane kotlety schabowe smaż na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Kotlety z obu stron powinny mieć apetyczną rumianą barwę. Gotowe kotlety schabowe najlepiej podawać od razu po zdjęciu z patelni. Magda Gessler ma także patent na niezwykłe mielone. Jarskie kotlety nie są żadną tajemnicą dla siostry Anastazji.
![Canva / Fotoindy](http://images.ctfassets.net/jpo18ojnqq5r/4FuiMOSDhl8GuBgXhSTOzo/ad443c81ad551bfa598c04b5a16b2246/kotlety_shabowe.png)
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Grecki patent na mielone zachwyci każdego. Ukryj w środku pyszną niespodziankę. Rodzina oniemieje
Strzelczyk pokazał wszystkim jak robi placki ziemniaczane. Jesienią stawia na 1 dodatek
![kotlety bez mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_bez_miesa_2_0f085e454d.jpg)
![mgada gessler i rosół](https://images.iberion.media/images/origin/gessler1_d9b483f19f.jpg)
![pasztet Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/pasztet1_8c33e4279b.jpg)
![boczek na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/boczek1_df7709cce8.jpg)
![krojenie roladek](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_458a77ceef.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_27b152f6e5.jpg)
![ciasto z 3 składników](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_6005fc15bf.jpg)
![wlewanie soku do mleka](https://images.iberion.media/images/origin/mleko_650ff58365.jpg)
![sałatka w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_edc4c0a427.jpg)
![polędwica holenderska](https://images.iberion.media/images/origin/lekki_obiad_eed57d8c3e.jpg)
![makaron na patelni](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_d86408a88d.jpg)
![masa na kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/masa_mielone_842fc9917d.jpg)
![danie z serkiem wiejskim](https://images.iberion.media/images/origin/2_6de133e67c.jpg)
![Strzelczyk trze cukinię na tarce](https://images.iberion.media/images/origin/Strzelczyk_50edcf25e1.jpg)
![sałatka hawajska](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_hawajska_e0cfab9635.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![sałatka z ogórków z gyros](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_gyros_f645b2529d.jpg)
![marynowanie cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/cebula1_39ed638f95.jpg)
![gotowanie kalarepy](https://images.iberion.media/images/origin/kalarepa1_830ba7c7e1.jpg)
![zawijanie ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja1_6ec104e99f.jpg)
![szatkowanie kapusty](https://images.iberion.media/images/origin/kapusta4_66c14aa440.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_a85f9b57f0.jpg)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Kopia_WZORY_DLA_SG_2024_07_26_T233159_059_b0fccb9d4f.jpg)
![Występ Lady Gagi na Igrzyskach Olimpijskich](https://images.iberion.media/images/origin/Wystep_Lady_Gagi_na_Igrzyskach_Olimpijskich_c57c60b176.png)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![Wulkan](https://images.iberion.media/images/origin/wulkan_turysci_pl_nowe_bd7df8b62a.jpg)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Wakacje](https://images.iberion.media/images/origin/upadek_biura_1831724a08.png)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_1200x700_88_20cfa0db40.png)
![tarcie jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_na_cieplo_b4401f9f16.jpg)