Danuta Martyniuk je niezwykły kisiel. Robi go z niewiarygodnie zdrowego składnika
Czy wiecie, że kisiel może być stałym elementem diety? Wystarczy, że przygotuje się go z odpowiednich składników. Danuta Martyniuk zbawienny wpływ takiego kisielu poznała na własnej skórze. Przyrządza się go z siemienia lnianego.
Danuta Martyniuk jest ostatnio nie do poznania. Żona znanego artysty scenicznego schudła ponad 15 kilogramów. W programie "Pytanie na Śniadanie" zdradziła, jak doszla do tak zdumiewających rezultatów.
Jaki wpływ na wygląd Danuty Martyniuk ma kisiel z siemienia lnianego?
Motywacją Danuty Martyniuk do zmiany nawyków żywieniowych były nieprzychylne komentarze w internecie . Ludzie zarzucali jej, że przy swoim mężu wygląda grubo i nieatrakcyjnie . Dzięki zdrowej, zbilansowanej diecie udało jej się znacząco zmienić swoją wagę .
Danuta Martyniuk postawiła na regularne i konsekwentne spożywanie posiłków . Ograniczyła spożywanie masła, a na jej talerzu obiadowym próżno szukać ziemniaków . Ostatni posiłek dnia stanowi kanapka z chudą wędliną, spożywana przed godziną 18. Każdy dzień diety natomiast zaczyna się od szklanki kisielu z siemienia lnianego .
Kisiel z siemienia lnianego ma bardzo wiele zalet . Działa kojąco na układ pokarmowy i wspomaga pracę jelit . Przyniesie ulgę w przypadku niestrawności. Jest to niezastąpione remedium w przypadku gorszego samopoczucia .
Dzienne spożycie siemienia lnianego powinno wynosić 1-2 łyżki dziennie . Najprościej jest wymieszać je z wodą i wypić, jednak konsystencja takiej mikstury nie wszystkim przypadnie do gustu . Aby spożywanie siemienia było możliwie przyjemne, warto przyrządzić z niego zdrowy kisiel . Jego smak można uatrakcyjnić dodatkiem ulubionych owoców .
Bądź jak Danut Martyniuk i przygotuj zdrowy, pożywny kisiel
Przygotowanie kisielu z siemienia lnianego nie jest trudną sztuką . Potrzeba do tego szklanki wody, 3 łyżek siemienia, szklanki ulubionych owoców i miodu do osłodzenia. Jego przyrządzenie zajmie zaledwie kwadrans, za to korzyści płynące z jego zjedzenia będą nieocenione .
Jak przyrządzić taki kisiel? Wodę wlej do garnka i dodaj do niej 3 łyżki siemienia lnianego . Całość postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Następnie gotuj składniki przez ok. 15 minut .
W międzyczasie przygotuj owoce do kisielu . Podsmaż je na patelni z niewielką ilością miodu. Owoce powinny rozpaść się, tworząc w miarę jednolitą masę .
Zawartość patelni zacznij stopniowo dodawać do ugotowanego siemienia lnianego . Całość starannie wymieszaj. Po delikatnym ostudzeniu zdrowotny kisiel gotowy jest do jedzenia . Tak jak Danuta Martyniuk spożywaj go rankiem każdego dnia . Więcej o cudownych właściwościach siemienia lnianego pisaliśmy w tym artykule . Znamy niezawodny sposób na klasyczny domowy kisiel owocowy .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Nie uwierzysz, co Wachowicz dodaje do pączków. Są lekkie i puszyste
-
Zapomnij o moczeniu w cebuli i mleku. Jest 100 razy lepszy patent na schabowe
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: kobieta.interia.pl