Smakosze.pl Przepisy Najlepsze kucharki dodają do farszu na pierogi ruskie 1 przyprawę. Masa smakoszy o niej zapomina
Canva / Dar1930

Najlepsze kucharki dodają do farszu na pierogi ruskie 1 przyprawę. Masa smakoszy o niej zapomina

2 grudnia 2022
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Pierogi ruskie są jedną z najpopularniejszych odsłon tego dania. Okazuje się, że mogą być jeszcze pyszniejsze, niż zazwyczaj. Poznaj niezwykły patent na farsz na pierogi ruskie z kminkiem. Już nigdy nie przygotujesz ich inaczej.

Kminek nadaje potrawie nie tylko wyjątkowy smak i aromat. Przyprawa ta niesie za sobą wiele korzyści dla naszego organizmu. Farsz do pierogów ruskich z kminkiem jest idealną okazją na dodanie go do swojego jadłospisu. Ten patent stosowany jest od dawna przez najlepsze gospodynie i kucharki.

Przepis na wyrazisty farsz na pierogi ruskie z kminkiem

Składniki:

  • 9-10 średniej wielkości ugotowanych ziemniaków

  • 1 średnia cebula

  • 2 łyżki masła

  • 1 jajko

  • 1 łyżeczka kminku

Składniki na ciasto:

  • 1 szklanka mąki

  • 1/2 szklanki gorącej wody

  • 2 łyżki oleju

  • szczypta soli

Jak zrobić obłędny farsz na pierogi ruskie z kminkiem?

Ser oraz ziemniaki do farszu na pierogi ruskie z kminkiem przepuść przez praskę lub starannie rozgnieć za pomocą tłuczka . Cebulę drobno posiekaj, usmaż na złoty kolor na dobrze rozgrzanym maśle i dołóż do ziemniaków . Dopraw masę do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem. Na koniec dodaj jajko i wymieszaj dokładnie całość .

Z mąki, wody, oleju i soli zagnieć ciasto na pierogi . Odstaw je na 20-30 minut, aby odpoczęło . Następnie ciasto rozwałkuj cienko i wykrawaj z niego niewielkie okręgi . Na każdy z nich nakładaj porcję farszu na pierogi ruskie z kminkiem i zalepiaj .

Ulepione pierogi wrzucaj na osoloną wrzącą wodę . Gotuj je przez ok. 5 minut na wolnym ogniu . Po ugotowaniu pierogi gotowe są do podania. Do farszu na pierogi ruskie z kminkiem idealnie pasuje okrasa z cebulki lub skwarki z boczku . Sprawdź, jak ciasto na pierogi przygotowuje syn Magdy Gessler . Słodkie pierogi z makiem idealnie sprawdzą się podczas nadchodzących świąt .

Canva / jirkaejc
Canva / jirkaejc

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy