Smakosze.pl Porady Gessler wytknęła Polakom błąd w przyrządzaniu pierogów. Ten farsz wychodzi nam najgorzej
canva/Karolina Grabowska z Pexels i facebook/ Magda Gessler

Gessler wytknęła Polakom błąd w przyrządzaniu pierogów. Ten farsz wychodzi nam najgorzej

8 września 2023
Autor tekstu: Monika Dec

Pierogi należą do ulubionych dań Polaków. Czy umiemy je przyrządzać? To pytanie zadano Magdzie Gessler. Restauratorka nie gryzła się w język i wyjawiła, jakie farsze wychodzą nam najlepiej, a czego musimy się jeszcze nauczyć.

Gessler wytknęła Polakom błąd w przygotowaniu pierogów

Magda Gessler w rozmowie z Fakt 24 została zapytana o to, który rodzaj pierogów Polacy najczęściej robią źle i popełniają błędy. Restauratorka nawet przez moment nie miała chwili wachania.

“No z mięsem są tragiczne, zazwyczaj mięso wygotowane z kurczaka, bez smaku, z za grubym ciastem, które zawsze jest podlane olejem i wrzątkiem, więc jest jak guma przezroczyste, ohydne, grube i to są ogromne błędy”

Gwiazda stwierdziła jednak, że są rodzaje pierogów, które Polacy robią wyśmienicie.

pierogi z kapustą i pieczarkami
canva/uta

PIS rozważa dopłaty do szkolnych stołówek? Projekt ma zadziałać na wyborców jak 500+

Gessler szczerze oceniła, jak Polacy robią pierogi. Te wychodzą im najlepiej

Magda Gessler nie została zapytana o kulinarne poczynania Polaków przypadkowo. Gwiazda od lat prowadzi “Kuchenne Rewolucje”,przez co ma możliwość obiektywnej oceny tego w jaki sposób polscy restauratorzy przyrządzają popularne potrawy. Co ciekawe, Gessler docenia też niektóre dania w wykonaniu Polaków, zdaniem restauratorki jesteśmy mistrzami w przyrządzaniu nietypowego farszu do pierogów.

Pierogi, które prawie zawsze się udają, to pierogi z kaczką. Bardzo rzadkie, ale ilekroć je jadłam byłam zaskoczona pozytywnie.

Przy okazji wywiadu restauratorka wyjawiła, czy lubi robić pierogi, przy okazji wyjawiła rodzinną tajemnicę!

Jakie pierogi jadało się w domu Magdy Gessler?

Gessler zapytana o to, czy lubi robić pierogi wyznała wprost, że w jej przypadku jest niemożliwe, aby nie lubić tej czynności.

Jak można nie lubić pierogów w domu, gdzie się robi na głowę 60 kołdunów.

Restauratorka wyjawiła też, że jej dzieci Lara i Tadeusz w dzieciństwie najchętniej jedli kołduny z baraniną.

Na naszej stronie znajdziesz przepis na ciasto na pierogi według receptury Magdy Gessler . Dużą popularność wśród czytelników cieszy się również patent restauratorki na farsz do ruskich pierogów.

Szarlotka jeszcze nigdy nie była tak łatwa do zrobienia. Wszystko dzięki temu pysznemu, prostemu składnikowi
Poprosiła o zwykłą wodę z kranu w restauracji. Odpowiedź kelnerki wbiła ją w ziemię
Obserwuj nas w
autor
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy