Gessler wytknęła Polakom błąd w przyrządzaniu pierogów. Ten farsz wychodzi nam najgorzej
Pierogi należą do ulubionych dań Polaków. Czy umiemy je przyrządzać? To pytanie zadano Magdzie Gessler. Restauratorka nie gryzła się w język i wyjawiła, jakie farsze wychodzą nam najlepiej, a czego musimy się jeszcze nauczyć.
Gessler wytknęła Polakom błąd w przygotowaniu pierogów
Magda Gessler w rozmowie z Fakt 24 została zapytana o to, który rodzaj pierogów Polacy najczęściej robią źle i popełniają błędy. Restauratorka nawet przez moment nie miała chwili wachania.
“No z mięsem są tragiczne, zazwyczaj mięso wygotowane z kurczaka, bez smaku, z za grubym ciastem, które zawsze jest podlane olejem i wrzątkiem, więc jest jak guma przezroczyste, ohydne, grube i to są ogromne błędy”
Gwiazda stwierdziła jednak, że są rodzaje pierogów, które Polacy robią wyśmienicie.
Gessler szczerze oceniła, jak Polacy robią pierogi. Te wychodzą im najlepiej
Magda Gessler nie została zapytana o kulinarne poczynania Polaków przypadkowo. Gwiazda od lat prowadzi “Kuchenne Rewolucje”,przez co ma możliwość obiektywnej oceny tego w jaki sposób polscy restauratorzy przyrządzają popularne potrawy. Co ciekawe, Gessler docenia też niektóre dania w wykonaniu Polaków, zdaniem restauratorki jesteśmy mistrzami w przyrządzaniu nietypowego farszu do pierogów.
Pierogi, które prawie zawsze się udają, to pierogi z kaczką. Bardzo rzadkie, ale ilekroć je jadłam byłam zaskoczona pozytywnie.
Przy okazji wywiadu restauratorka wyjawiła, czy lubi robić pierogi, przy okazji wyjawiła rodzinną tajemnicę!
Jakie pierogi jadało się w domu Magdy Gessler?
Gessler zapytana o to, czy lubi robić pierogi wyznała wprost, że w jej przypadku jest niemożliwe, aby nie lubić tej czynności.
Jak można nie lubić pierogów w domu, gdzie się robi na głowę 60 kołdunów.
Restauratorka wyjawiła też, że jej dzieci Lara i Tadeusz w dzieciństwie najchętniej jedli kołduny z baraniną.
Na naszej stronie znajdziesz przepis na ciasto na pierogi według receptury Magdy Gessler . Dużą popularność wśród czytelników cieszy się również patent restauratorki na farsz do ruskich pierogów.