Gessler zdradziła, jak ugotować idealną zupę
Magda Gessler zna się na gotowaniu jak nikt. Gwiazda docenia Polską kuchnię, jednak zauważa też błędy, które często popełniamy przy gotowaniu tradycyjnych potraw. Niektóre z nich nie tylko wpływają na smak potrawy, ale również naszego portfela.
Gessler wytknęła Polakom błąd w przygotowaniu zup
Zupa jest w wielu domach ważną częściową niemal każdego obiadu. Doceniają to między innymi obcokrajowcy, którzy zajadają się polskimi specjałami między innymi klasycznym żurkiem czy rosołem.
Jaki błąd popełniają Polacy przy gotowaniu zup? Magda Gessler ma jasne zdanie w tej sprawie. W rozmowie, z serwisem fakt.pl, gwiazda wyjawiła, co wielu z nas robi źle.
"Kupowanie kompletu warzyw w siatce to dla mnie bzdura. Kosztuje on więcej niż kilogram selera! Taki zestaw to wyjątkowe uproszczenie zupy, a przecież gotujemy je w Polsce najsmaczniejsze. Nikt nie robi takich zup jak Polacy." - powiedziała Gessler
Okazuje się, że Magda Gessler ma rację, ponieważ gotowa włoszczyz na jest o wiele droższa od pojedynczych warzyw. Dlatego, korzystając z rady restauratorki, pozytywnie wpływamy na nasz domowy budżet!
Gwiazda wyjawiła również swój sekret na idealny bulion warzywny , który jak wiadomo może być doskonałą bazą dla bardzo wielu zup.
"Polecam, zamiast zestawu kupić: 10 marchewek, 10 pietruszek, cztery selery, jedną kapustę włoską i cztery pory. I mamy już najlepszą bazę do zupy, oczywiście bezmięsne" - powiedziała restauratorka w rozmowie serwisem fakt24.pl.
Magda Gessler wyjawiła również, że aby bulion był aromatyczny, warzywa powinny być odpowiednio ugotowane. Należy zalać je wodą, która powinna jednak przykrywać tylko pokrojone jarzyny.
Jesteście ciekawi innych przepisów Magdy Gessler? Na naszej stronie znajdziecie między innymi jej sposób na faworki oraz sałatkę jarzynową .
źródło: fakt24.pl/ beszamel
undefinedundefined