Hyży zawsze dodaje go do mięsa na grilla. Wiele osób przetrze oczy ze zdumienia
Agnieszka Hyży podzieliła się rodzinnym sekretem. Zdradziła, jak jej rodzina przygotowuje mięso na hamburgery. Okazuje, że cała sztuka polega na dodaniu do niego odrobiny miodu. Nadaje on wołowinie wyjątkowej struktury oraz smaku.
Miód na grilla? Oczywiście!
Miód kojarzy się nam raczej z deserami. Rzadko zdarza się, by ktoś kładł ten składnik bezpośrednio na ruszt. Znana dziennikarka wraz ze swoim mężem otworzyła nowe kulinarne wrota. Ich pyszne miodowe burgery aż się proszą o dokładkę.
Burgery na grilla od Agnieszki Hyży są bardzo proste do zrobienia. Wymagają mięsa, bułki i ulubionych dodatków. Wypróbuj je, a już nigdy nie przyrządzisz mięsa inaczej. Te burgery to istny hit lata.
Przepis na najlepsze burgery na grilla
Składniki:
- Wołowe mięso ( najlepiej zmielone przy Tobie, np. antrykot)
- Bułki na hamburgery
- Sałata
- Pomidor malinowy
- Ser żółty
- Parmezan
- Miód
- Sos BBQ
Jak zrobić idealnie pyszne burgery na grilla z dodatkiem miodu?
Z mięsa wołowego uformuj kotlety . Przypraw je solą, pieprzem oraz papryką. Następnie każdego z nich polej po wierzchu miodem . Sos BBQ przelej do osobnej miseczki i wymieszaj go z parmezanem.
Przyprawione mięso połóż na rozgrzanym grillu . Smaż przez ok. 4 minut z każdej strony. Jeśli lubisz wyższy stopień wysmażenia, odpowiednio wydłuż ten czas . W międzyczasie podpiecz też bułki .
Na kilkanaście sekund przez zdjęciem mięsa z grilla połóż na każdym kotlecie po plastrze sera . Na koniec czas na złożenie burgerów. Zrób to w kolejności: bułka, sos, sałata, mięso z serem, pomidor, sos, bułka . Domowe burgery z miodem najlepiej zajadać od razu po zrobieniu . Te produkty na grillu oburzyły internautów . Strzelczyk podzielił się sposobem na mistrzowskie hot-dogi .
Źródło: Instagram @agnieszka_hyzy