Miód - naturalny wytwarzany jest przez pszczoły. Produkt o spożywczy o całej gamie właściwości zdrowotnych oraz smakowych.
Miód to niezastąpiony składnik w naszej kuchni. Jego prozdrowotne właściwości są niezwykle cenne zwłaszcza o tej porze roku. Dlatego dowiedz się, jak przechowywać miód, a zachowasz w nim wszystko, co najcenniejsze.
Nietrudno dziś o kupną chałwę. Nieco trudniej jednak o dobrą kupną chałwę. A zdrową i dobrą kupną chałwę kupić – to prawdziwa sztuka. Najlepiej zrobić ją samodzielnie.
Wiele rozwiązań dla problemów zdrowotnych znajduje się w kuchni. Dotyczy to w szczególności problemów z cerą – takich jak sucha skóra. Jakie środki warto stosować?
W okresie zachorowań przeziębienie będzie ci niestraszne. Wystarczy, że przygotujesz napój imbirowy, który wzmocni twoją odporność. Jego regularne spożywanie może przynieść także inne pozytywne efekty. Czytaj dalej, a poznasz wszelkie szczegóły i przepis.
Myślisz, że miód jest dobry dla zdrowia? Poczekaj, aż poznasz właściwości innego produktu z pasieki. Chodzi o pyłek pszczeli.
Miód jest jednym z najzdrowszych produktów naturalnych. Ten dostępny w sklepach nie zawsze taki jest i należy unikać go jak ognia. Czytaj dalej, a dowiesz się, jakiego miodu unikać oraz dlaczego.
Przyrządzasz paprykę na zimę? W takim razie poznaj przepis na najlepszą paprykę marynowaną. Zalewa jest przepyszna i w moim domu zyskała już całe grono miłośników. Papryka marynowana z miodem i innymi pysznymi składnikami nie ma sobie równych.
Cały mój dom pełen jest roślin. Wyznaję prostą zasadę, że w każdym domostwie powinno znaleźć się przynajmniej kilka roślin. Nie tylko zdobią wnętrza, ale wiele z nich dodatkowo oczyszcza powietrze.Ja stawiam na klasykę i rosną u mnie zamiokulkasy, monstery, draceny i paprocie. Czasami mam ochotę na nowe okazy, jednak ceny w kwiaciarniach potrafią być zaporowe. Wtedy z pomocą przychodzi mi patent, który wyjawiła mi moja babcia. Dzięki niemu mogę ukorzenić niemal wszystkie rośliny.
Od jutra Lidl rusza z nową promocją. Tym razem sieć sklepów postanowiła rozdać swoim klientom miód za symboliczną złotówkę. Wystarczy spełnić jedynie 1 warunek. Oprócz specjalnej oferty w sobotę czeka nas mnóstwo niespodzianek i cenowych obniżek.
Powoli kończy się lato i zaczyna się sezon na przeziębienia i infekcje. Warto wzmocnić odporność i przyrządzić syrop z miodu i cebuli. Taki domowy preparat sprawi, że żadna choroba nie będzie nam straszna.
Nie od dziś wiadomo, że herbata lipowa doskonale sprawdza się w walce z grypą i przeziębieniem. Aby działała jeszcze lepiej, należy dodać do niej jeszcze jeden składnik. Taki napar piłam od dziecka i piję do tej pory, gdy tylko pojawią się pierwsze oznaki choroby. Herbata działa lepiej niż Aspiryna i podobne lekarstwa.
Miód jest bez żadnych wątpliwości moim ulubionym dodatkiem do herbaty, kawy czy wody z cytryną. I choć wiem, że w wysokiej temperaturze jego prozdrowotne właściwości znikają, to zostaje przynajmniej jego smak - który uwielbiam.Niedawno pochyliłem się nad tematem przechowywania miodu i okazało się, że całe życie źle to robiłem. Mój błąd, i jak sądzę setek tysięcy innych Polaków, wytknął Pszczelarz z Wąchocka. Popularny twórca internetowy na pszczelarstwie zjadł zęby, dlatego ufam jego ocenie. Kuchenna szafka to jedno z najgorszych miejsc do trzymania słoika z tym pysznym i zdrowym produktem.
Miód do herbaty to przeszłość. Jedna z odmian tego cennego produktu ma niezwykłe właściwości prozdrowotne. Odpowiednio przygotowany napój z miodu poprawi funkcjonowanie twojego organizmu. O wszystkich szczegółach dowiesz się z dalszej części artykułu.
Niedługo ruszy sezon na gorące herbaty. Chętnie dodajemy do nich zdrowy i pyszny produkt. Niestety w połączeniu z wysoką temperaturą, traci on swoje cenne właściwości. Podpowiadamy, kiedy najlepiej dodać go do herbaty, by wyszło nam to na zdrowie.
Miód to naturalny rarytas, który gwarantuje nam smak i wyjątkowe wartości odżywcze. Jednak należy pamiętać, by nigdy nie przechowywać go w miejscu, który odbierze mu cenne wartości i sprawi, że miód będzie twardy jak kamień. Tego miejsca unikaj jak ognia.
W najbliższych dniach temperatury w Polsce przekroczą 30 stopni. Ratunkiem okaże się napój na upały. Dzięki niemu nawodnisz organizm, a wysokie temperatury będą łatwiejsze do zniesienia. Sposób jest łatwy i skuteczny.
Czy na pewno w odpowiedni sposób przechowujesz miód? Jeden powszechny błąd sprawia, że ten zdrowy słodzik traci swoje właściwości oraz smak. O tym, jak poprawnie przechowywać ten cenny produkt oraz jakiego błędu nie popełniać dowiesz się z tego artykułu. Od teraz twój miód zawsze będzie smaczny.
Miód to najlepszy naturalny produkt do słodzenia. Jak się jednak okazuje, nie każdy jest tak samo zdrowy. Przed niektórymi miodami ostrzega znana zielarka, która wskazała także, czym powinniśmy się kierować podczas zakupów. Już nigdy nie dasz się oszukać.
Czy na pewno wiesz, jak pić wodę podczas upałów? Wielu popełnia jeden błąd, przez który organizm pozostaje nienawodniony. Dowiedz się, jak ją odpowiednio przyjmować wodę w upalne dni oraz sprawdź, jaka sprawdzi się najlepiej. To kluczowe dla dobra twojego organizmu.
Surówka z przepisu Tomasza Strzelczyka sprawi, że twoje obiady będą smakowały jeszcze lepiej. Zrobisz ją w błyskawicznie, a w dodatku nie potrzebujesz zbyt wielu składników. Niektóre z nich mogą zaskakiwać, ale komponują się z całością idealnie.
Tradycyjna chałwa robiona jest z nasion sezamu i karmelu. Kusi smakiem i sprawia, że tak chętnie po nią sięgamy. Jednak ja chałwę robię w wyjątkowo prosty sposób w domu. Smakuje dużo lepiej, niż ta kupiona w sklepie.
Czy kotlety schabowe mogą smakować jeszcze lepiej? Oczywiście, że tak. Dowiedz się, w jakich składnikach należy je obtoczyć i wypróbuj ten patent na obiad. Smak doceni cała rodzina. Przygotuj się na to, że wszyscy poproszą o dokładki.
Znana dietetyczka przypomina o sprawdzaniu etykiet na miodzie. Zmiana weszła niedawno, więc warto znać zasady. Dowiedz się, o czym należy pamiętać i co to oznacza dla ciebie.
Miód z mniszka może mieć jeszcze lepsze i silniejsze działanie. Wystarczy dodać kilka plastrów jednego składnika. Dowiedz się, co to za dodatek i ciesz się odpornością organizmu przez cały rok.
Mniszek to przez wielu niedoceniona roślina, która dla wielu jest chwastem, a można wyczarować z niej pyszny miód. Posiada on prozdrowotne właściwości, a w dodatku smakuje wyśmienicie. Przepisy jest banalnie prosty. Poznaj go i przekonaj się sama.
Ogórki małosolne to jeden z tych specjałów, którymi witamy nadchodzące lato. Choć wydawałoby się, że udoskonalanie tradycyjnego przepisu to wymyślanie koła od nowa, warto przełamywać rutynę. Może nie będzie lepiej, ale na pewno będzie ciekawiej.
Masz problemy z trawieniem i wzdęciami? Koniecznie wypróbuj metodę mojego dziadka. Pił ten napar i nie miał żadnych problemów. Ten trik może przydać ci się po wielkanocnym śniadaniu.
Na rynku pojawiają się podróbki miodów. Na szczęście są metody, aby rozpoznać sztuczny miód. Przedstawię ci jedną, skuteczną metodę. Już nigdy nie oszuka cię żaden nieuczciwy sprzedawca.