Smakosze.pl Produkty Ile kosztuje mięso w najdroższych delikatesach w Polsce?
canva/Andrew Poplavsky

Ile kosztuje mięso w najdroższych delikatesach w Polsce?

16 listopada 2021

Warszawski Dom Handlowy Vitkac słynie z drogich i luksusowych produktów. Mało kto jednak wie, że są w nim również delikatesy. TikTokerka @agatestuje sprawdziła jakie produkty znajdują się w ofercie sklepu i ile przyjdzie nam za nie zapłacić. Ceny wprowadzą was w stan osłupienia. Nawet parówki kosztują 60 złotych.

Delikatesy w Vitkacu mają bogatą ofertę. Kierowana jest ona najprawdopodobniej jednak wyłącznie do bardzo bogatych. Jedno jest pewne — to nie są produkty, na które może sobie pozwolić przeciętnie zarabiający Kowalski, skoro nawet parówki wieprzowe kosztują aż 60 złotych za kilogram . A to jeden z tańszych produktów.

Co i za ile kupimy w Delikatesach u Vitkaca?

TikTokerka pokazała swoim fanom ceny mięsa i wędlin w tym luksusowym miejscu. Oprócz wspomnianych już parówek kupić można tam np. bresolę , czyli długo dojrzewającą wędlinę z mięsa wołowego. Kosztuje ona aż 195 zł za kilogram.

Cena salami z truflą to 235 zł/kg, a za szynkę Parma z tym dodatkiem sklep liczy sobie aż 259 zł/kg. Ceny, jak widać, są astronomiczne i sytuacji nie uratuje zaleta delikatesów wymieniana przez twórczynię — brak kolejek.

Agnieszka sama zresztą przyznała, że nawet koszt owoców wprawił ją w osłupienie. Przykładem może być opakowanie malin, za które zapłacić trzeba 28 złotych. Ceny tej nie usprawiedliwi nawet zakończony sezon.

Nie lepiej jest w przypadku owoców egzotycznych. Za mango zapłacimy aż 45 złotych, a owoc ten nawet pewnie nie jest ekologiczny. Kiwi to z kolei koszt 10 złotych. Kwoty te to oczywiście cena za jedną sztukę produktu.

Po więcej artykułów dotyczących kulinariów zajrzyjcie na naszą stronę. Znajdziecie tam np. przydatne wskazówki dotyczące smażenia bez tłuszczu oraz patenty na to, by naleśnik inie przywierały do patelni.

Koktajl egzotyczny
Wykonanie podobnego koktajlu z produktów od Vitkaca to koszt około 50 zł

Źródło zdjęcia: canva/NoirChocolate

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: o2

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy