Jak gotować makaron bez wody? Wyjawiamy sprytny patent
Makaron gotowany w osolonej wodzie jest praktycznie bez smaku. Makaron gotowany bez wody przechodzi smakiem i aromatem całego, przygotowywanego dania. Dowiedz się, jak gotować makaron bez wody i zrób najlepsze spaghetti, zapiekankę i wiele innych potraw.
Gotowanie makaronu bez wody jest dziecinnie proste, a dodatkowo znacznie wzmacnia walory smakowe całej potrawy. Najlepszym przykładem jest spaghetti bolognese. Jeśli podasz osobno ugotowany w wodzie makaron i polejesz go sosem, danie będzie smaczne, ale może o wiele lepsze.
Wystarczy, że makaron dodasz do sosu, a dzięki wysokiej temperaturze nitki najdą smakiem dania. Makaron musi zostać obróbce termicznej z całą potrawą, to sekret doskonałych dań. Przygotuj w ten sposób również zupę lub zapiekankę makaronową z piekarnika, niech makaron ugotuje się z resztą składników.
Makaron możesz również przygotować samodzielnie z kilku bardzo podstawowych składników. Domowy makaron jest najsmaczniejszy- tu poznasz przepis siostry Anastazji na makaron , jest przepyszny.
Jak gotować makaron bez wody?
Makaron nie potrzebuje wody, a wysokiej temperatury, aby był miękki i elastyczny. Świetnym sposobem na ugotowanie makaronu jest dodanie go bezpośrednio do dania, które przygotowujemy.
Makaron ugotuje się zarówno w zupie, jak i sosie, a dzięki zmiękczaniu go w ten sposób, nitki wchłoną smak i aromat potrawy, dzięki czemu całe danie jest jeszcze smaczniejsze. Makaron możemy również odgotować w niewielkiej ilości wody, a później dodać do reszty składników.
Źródło zdjęcia: canva/ Langan
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Prosty patent na pyszne domowe kabanosy. Lepsze niż ze sklepu
-
Którą stroną tłuczka najlepiej rozbijać mięso? Wyjaśniamy czym się różnią
-
Prosty sposób na jajka na miękko. Już zawsze ugotujesz je idealnie
Źródło: 02.pl