Jak najszybciej i najlepiej odgrzać pierogi? 1 sposób zachwyci wszystkie gospodynie
Pierogi, niezależnie od tego, czy na słodko, czy wytrawnie, są rewelacyjnym daniem obiadowym. Wiele osób popełnia jednak duży błąd podczas odgrzewania potrawy, przez co pierogi są ciężkie i tłuste. Jak odgrzać pierogi?
Nie ma lepszego dania od domowych pierogów. Delikatne, cienkie, elastyczne ciasto z farszem w środku dosłownie rozpływa się w ustach. Odgrzewane pierogi będą równie smaczne, jak świeże, jeśli zastosujemy jeden sprawdzony sposób. Jak odgrzać pierogi?
Wiele osób podgrzewa pierogi na dużej ilości oleju lub masła. Fakt, pierogi z chrupiącą skórką są równie smaczne, jednak są bardzo ciężkostrawne i kaloryczne. Jak odgrzać pierogi? Pierogi najlepiej odgrzać na rozgrzanej patelni niewielką ilością wody, wtedy będą równie delikatne i elastyczne, jak w dniu, w którym były lepione.
Do pierogów możemy również podać wiele smacznych dodatków, które wzmocnią aromat i doskonale połączą się z resztą składników. Poniżej dowiesz się, jak odgrzać pierogi i z czym je podawać, żeby były najsmaczniejsze.
Jak odgrzać pierogi? Jeden sposób zachwyci wszystkie gospodynie
Nie odgrzewaj pierogów na maśle lub na oleju, ponieważ ciasto będzie wtedy ciężkie, tłuste i bardzo kaloryczne. Porcję pierogów przełóż na rozgrzaną patelnię i wlej kilka łyżek wody.
Patelnię przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu. Pierog odgrzewane w ten sposób będą gorące błyskawicznie, a przy tym nie będą tłuste i ciężkie. To naprawdę najszybszy i najlepszy patent na odgrzanie delikatnego ciasta z farszem.
Z czym podawać pierogi? Kilka prostych dodatków wzmocni ich smak
Pierogi możemy przygotować na słodko i słono, w zależności od tego, na jakie danie mamy ochotę. P ierogi na słodko, np. z jagodami , smakują rewelacyjnie z dodatkiem kwaśnej śmietany i cukru. Możesz również polać je delikatnie roztopionym masłem.
Pierogi wytrawne, np. ze szpinakiem lub mięsem podajmy z okrasą z masła i cebulki. Doskonałym dodatkiem będą również skwarki z boczku , podaj je z pierogami ruskimi, a cała rodzina będzie zachwycona.
Jeśli ulepiłeś więcej pierogów- tu dowiesz się, jak je zamrozić, żeby się nie posklejały i były pełne smaku.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Jak zrobić idealnie delikatne i puszyste kluski leniwe? Zdradzamy najlepszy trick babci
-
Babcia Basia zdradziła sekret jej doskonałych gołąbków. Nigdy nie jadłeś lepszych
-
Doskonałe faszerowane pieczarki z suszonymi pomidorami. Smak lata
Źródło: polki.pl