Jak zrobić "sałatkę teściowej"?
"Sałatka teściowej" ma nie tylko oryginalną nazwę, ale również oryginalnie smakuje. Będzie bez wątpienia idealną propozycją na rodzinne spotkania. Możesz przygotować ją zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jej wykonanie z pewnością nie sprawi żadnych trudności.
Rodzinne spotkania warto urozmaicić fantastycznymi kulinarnymi frykasami. Najczęściej do obiadu wybieramy sprawdzone surówki, takie jak przepyszna surówka z kapusty pekińskiej czy też lekko pikantna surówka z buraków .
"Sałatkę teściowej" sprawdzi się równie dobrze, a dodatkowo możesz podawać ją zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
"Sałatka teściowej" zachwyci twoich bliskich
Warto zaskoczyć najbliższych i przygotować im coś naprawdę wyjątkowego. "Sałatka teściowej" na ciepło idealnie sprawdzi się w tym zadaniu. W celu jej przygotowania musimy zapatrzyć się w następujące składniki:
-
500 g różyczek z kalafiora
-
250 g ciemnej fasoli z puszki
-
250 g pieczarek
-
250 g czerwona papryka
-
100 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
2 łyżki oleju
-
tymianek
-
oregano
-
sól i pieprz
Przepis na tę sałatkę jest wyjątkowo prosty
"Sałatka teściowej" na ciepło jest prosta w wykonaniu. Na początku kroimy w drobne plasterki cebulę, paprykę i pieczarki. Następnie rozgrzewamy na patelni olej. Umieszczamy na niej cebulę i wyciśnięty czosnek.
W międzyczasie gotujemy kalafior przez 4 minuty, natomiast fasolę przez 2. Do zeszklonej cebuli i czosnku dodajemy pozostałe składniki. Całość smażymy przez około 7 minut.
"Sałatka teściowej" powinna być podawana na ciepło. Z całą pewnością zachwyci kubki smakowe zgromadzonej rodziny.
Canva (Olga Kriger)
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: beszamel.pl