Smakosze.pl Przepisy Koło Gospodyń Wiejskich zdradziło przepis na gołąbki. Potrzebne są 3 rodzaje mięsa
canva/ freeskyline

Koło Gospodyń Wiejskich zdradziło przepis na gołąbki. Potrzebne są 3 rodzaje mięsa

16 października 2022

Gołąbki z trzech rodzajów mięsa są pyszne. Zrobione na podstawienie sprawdzonej receptury Koła Gospodyń Wiejskich danie zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Jest proste w przygotowaniu. Spróbujecie?

Dobre gołąbki skuszą niejednego smakosza. Prosty przepis wprost od kucharek z Koła Gospodyń Wiejskich pozwoli wam przygotować pełne smaku i niezwykle sycące danie. Wymaga aż trzech rodzajów mięsa, ale rodzina na pewno będzie nim zachwycona.

Przepis na znakomite gołąbki od Koła Gospodyń Wiejskich

Składniki:

  • 1 spora główka białej kapusty

  • 250 g mielonego mięsa wieprzowego

  • 125 g boczku wędzonego

  • 250 g ulubionej kiełbasy

  • pół czerwonej papryki

  • 1 średnia marchew

  • 1 mała pietruszka

  • 1 duża cebula

  • 400 g suchego ryżu

  • 65-80 ml oleju rzepakowego

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • woda lub bulion

Jak zrobić smaczne gołąbki? Koło Gospodyń Wiejskich zdradziło sprawdzony patent

W dużym garnku zagotowujemy wodę i sparzamy pozbawioną głąba kapustę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Marchew oraz pietruszkę obieramy i również rozdrabniamy. Warzywa łączymy z półtalarkami z kiełbasy oraz z pokrojonym w paseczki boczkiem.

Dodajemy olej, przyprawy, ryż oraz mięso mielone. Przygotowany farsz zawijamy w liście kapusty. Mniejszymi kawałkami kapusty wykładamy dno garnka, a na nich gołąbki. Podlewamy odrobina oleju i gotujemy na niewielkim ogniu przez 90-120 minut.

W takcie przyrządzania dania dodajemy do garnka wodę lub bulion. Gotowe gołąbki podajemy z sosem grzybowym lub pomidorowym. Podajemy z chlebem. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie kilka innych przepisów na gołąbki. Polecamy pyszną wersję z soczewicą i fetą . Być może też skusi was jarska odsłona z ziemniakami i twarogiem .

Gołąbki Koła Gospodyń  Wiejskich są pyszne
canva/smpics

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy