Smakosze.pl Przepisy Mieszam z kapustą pekińską i podaję do obiadu. Lepszej surówki nie zjesz w żadnej restauracji
Fot. YouTube/Przydatne menu

Mieszam z kapustą pekińską i podaję do obiadu. Lepszej surówki nie zjesz w żadnej restauracji

2 marca 2025
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Nie wiesz, z czym podać dzisiejszy obiad? Poznaj przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i zrób ją do dania głównego. Nietypowy smak zachwyci całą rodzinę.

Nietypowa surówka z kapusty pekińskiej na obiad

Nieodłącznym składnikiem każdego obiadu powinna być surówka. Ten dodatek zapewnia, że danie jest pełnowartościowe, sycące, a dieta wzbogacona będzie o witaminy i inne cenne wartości odżywcze. To wszystko zapewni również surówka z poniższego przepisu.

Surówka łączy kapustę i jeden nietypowy składnik. O wszystkich produktach dowiesz się więcej w dalszej części, ale  teraz musisz poznać jej inne zalety. Ma doskonały smak, który pasuje do różnych dań, a przede wszystkim jest łatwa w przygotowaniu . Dlatego nie zastanawiaj się ani chwili i zrób ją na obiad nawet dzisiaj.

Projekt bez nazwy-2.jpg
Fot. YouTube/Przydatne menu
Nie żyje nastoletnia uczestniczka Masterchef. Policja przekazała tragiczne wieści

Surówka z kapusty pekińskiej i kilku składników

Jak już wiesz, głównym składnikiem jest kapusta pekińska. Wśród składników znalazły się także inne produkty. Jeden z nich może dziwić, bo jest to ananas, ale bez tego owocu ten obiadowy dodatek nie będzie smakował aż tak dobrze. Potrzebnych składników nie ma wiele, o czym przekonasz się, sprawdzając poniższą listę. Trzymaj się podanych tam proporcji, a surówka będzie miała idealny smak.

Dalsza część tekstu pod filmem.

Składniki:

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 1 puszka z ananasem
  • 150 g żółtego sera w kostce
  • 150 g majonezu
Projekt bez nazwy-3.jpg
Fot. YouTube/Przydatne menu

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej

Przygotowanie surówki rozpocznij od dokładnego umycia kapusty . Następnie przekrój ją na pół i drobno posiekaj. Warzywo przełóż do miski. Odcedź plastry ananasa i pokrój je w kostkę . Przełóż go do miski.

Ser zetrzyj na małych oczkach tarki . Dodaj go wraz z majonezem do składników w misce. Całość dokładnie wymieszaj. Kiedy składniki połączą się ze sobą, surówka jest gotowa do podania .

Sprawdź także sposób Strzelczyka na sałatkę na ostatki oraz wypróbuj przepis na domową chałwę .

Projekt bez nazwy.jpg
Fot. YouTube/Przydatne menu
Jedyna szansa na niedzielne zakupy. Te placówki są dziś otwarte mimo zakazu handlu
Domowa chałwa jest hitem w moim domu. Już nie sięgam po kupną
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy