Odwiedził luksusowa restaurację Okrasy. Wyjawił, czy warto aż tyle płacić za obiad
Sprawdzam Jak odwiedził ekskluzywną restaurację Platter by Karol Okrasa w Warszawie. Popularny youtuber ocenił wystrój, obsługę i przede wszystkim serwowane dania. Wyjawił, czy warto sporo zapłacić za obiad w restauracji Okrasy.
Znany, polski youtuber na swoim kanale Sprawdzam Jak na YouTube, odwiedził luksusową restaurację Okrasy. To jeden z najlepszych lokali gastronomicznych w Polsce. Youtuber zamówił kilka pozycji z karty i ocenił, czy warto zaznaczyć restaurację na kulinarnej mapie Warszawy.
Restauracja Platter by Karol Okrasa mieści się przy ulicy Emilii Plater w Warszawie, niedaleko Pałacu Kultury. Restauracja specjalizuje się w kuchni europejskiej. Zjemy tu między innymi carpaccio wołowe, biodrówkę cielęcą i rybę dnia.
Restauracja Karola Okrasy cieszy się dużą popularnością. Youtuber ocenił nie tylko dania, ale i obsługę oraz cały wystrój. Był zachwycony wizytą w Platter by Karol Okrasa. Co zamówił na obiad? Jakie dania znajdują się w menu?
Youtuber ocenił wizytę w warszawskiej restauracji Karola Okrasy
Youtuber zwrócił uwagę na elegancki wystrój restauracji, otwartą kuchnię, duży barek oraz miłą i profesjonalną obsługę. Na przystawkę zamówił krewetki podane z bukietem sałat oraz carpaccio wołowe podane z rukolą i kaparami.
Na obiad zamówił biodrówkę jagnięcą podaną z kurkami, szparagami, puree i innymi dodatkami. Youtuber był zachwycony podanymi daniami. Youtuber zamówił również rybę dnia, czyli filet z karpia łososiowego. Karp podany z bukietem warzyw i risotto.
Wszystkie potrawy były pięknie podane i przygotowane z najwyżej jakości składników i z najwyższą starannością. Znany youtuber gorąco poleca restaurację i uważa, że warto zapłacić więcej za tak smaczny posiłek.
Jakie dania serwowane są w restauracji Platter by Karol Okrasa?
Na przystawkę zamówimy krewetki w sosie winnym, carpaccio wołowe oraz tatara z dyni. Każde danie kosztuje 55 zł. Zupy w menu są po 38 zł. Do wyboru mamy pikantną zupę rybną oraz veloute grzybowy na zakwasie.
Dania główne również mają jedną cenę- 91 zł. W karcie znajdują się trzy pozycje- biodrówka jagnięca, kuskus izraelski oraz ryba dnia. Dodatki są po 22 zł. W karcie znajdziemy również antrykot wołowy podany z sosem z czarnego czosnku i sałatą w cenie 69 zł za 100 gram. W karcie nie mogło zabraknąć również deserów oraz bogatej karty win.
Niebywałe, co Okrasa wystawił na licytację WOŚP . Każdy smakosz byłby wniebowzięty. Sprawdziliśmy również, ile kosztuje obiad w restauracji Kuby Wojewódzkiego .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Chrupiące placki ziemniaczane bez tajemnic. Kucharz zdradził 4 swoje triki
-
Posiekał 6 składników i wymieszał z sosem. Ta surówka z pora to prawdziwy hit
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama