Gessler broni swojego cateringu świątecznego. Tak odpowiedziała na pytanie o ceny

Magda Gessler to znana w Polsce ekspertka kulinarna, która słynie również tego, że ceny w jej restauracjach są bardzo wysokie. Podobnie jest także co roku z cateringiem wielkanocnym. Kwota, jaką trzeba za niego zapłacić, dla wielu osób jest nieosiągalna. W wywiadzie dla “ShowNews” wypowiedziała się na ten temat sama restauratorka.
Z czego słynie Magda Gessler?
Magda Gessler to znana w Polsce ekspertka kulinarna, która zdobyła popularność dzięki swojej obecności w telewizji. Od ponad dziesięciu lat pełni rolę przedsiębiorczyni i restauratorki, z powodzeniem prowadząc różnorodne programy telewizyjne, ale również własne lokale gastronomiczne.
Sama ekspertka kulinarna przekonuje, że u niej jedzenie jest bardzo smaczne, dlatego też jest drogie. Jednak jeśli chodzi o ceny jej potraw, to bardzo często jest to gorący temat do dyskusji zarówno wśród społeczności, jak i w mediach. Tym razem Magda Gessler została zapytana, czy w tym roku będzie sprzedawać catering wielkanocny. Jej odpowiedź nie pozostawia żadnych złudzeń.

Catering wielkanocny od Magdy Gessler
W lokalach gastronomicznych Magdy Gessler zawsze można liczyć na smaczne jedzenie, choć ceny bywają dość wysokie. Jak natomiast wygląda sytuacja z cateringiem wielkanocnym, który proponuje restauratorka? Dla wielu osób takie koszty będą nie do przejścia.
“U Fukiera” to bardzo znany w Polsce lokal, główna restauracja Magdy Gessler, która jest usytuowana na przy Rynku starego Miasta w Warszawie. Tam na miłośników wielkanocnych specjałów czekają dość kosztowne propozycje. Między innymi 200 g pasty jajecznej kosztuje 35 zł, natomiast nieco większy słoik sałatki jarzynowej, bo 300 g jest wyceniany na 43 zł.
Największe zaskoczenie może wywoływać jednak kwota, jaką trzeba zapłacić u Magdy Gessler za jajka faszerowane. Za jedną połówkę trzeba będzie zapłacić aż 7,60 zł, co oznacza, że na całe jajko wydamy ponad 14 zł.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Magda Gessler o swoim cateringu dietetycznym
Magda Gessler jest znana nie tylko z telewizji i porad kulinarnych, ale również z tego, że w jej restauracjach są dość wysokie ceny. Tym razem ekspertka kulinarna została zapytana przez dziennikarkę “ShowNews” o to, czy w tym roku zamierza odpuścić wielkanocny catering. Odpowiedź Pani Magdy może zaskoczyć.
Ja nie mogę odpuścić, dlatego że nie mogę odpuścić, bo proszą mnie, żeby nie odpuścić, więc chyba nie odpuszczę - przekazała Gessler.
Po chwili zdecydowała się kontynuować.
Ja się nie boję, bo jak są dobre rzeczy, to mają być dobre. Jeśli chcemy je zastąpić złymi, to będą wtedy tanie. Dla mnie się liczy opinia moich gości, którzy przychodzą codziennie. To, że jest pełno, że jest wesoło i bardzo smacznie, i że ja sama umiem gotować. Moje "Kuchenne rewolucje", czterechsetny odcinek, świadczą o tym, że dobrze gotuję - powiedziała Magda Gessler.

Catering wielkanocny od Ewy Wachowicz
Magda Gessler to nie jedyna osobowość, która oferuje świąteczne specjały. Inną ekspertką kulinarną, u której również możemy zakupić catering świąteczny, jest Ewa Wachowicz. Jak u niej wyglądają ceny? Widać lekką różnicę, jednak nadal można mówić o dużych kwotach.
Między innymi za litr żurku na wędzonce zapłacimy 40 zł. Natomiast za kilogram białej kiełbasy należy zapłacić 50 zł. Przejdźmy jednak do sałatki jarzynowej. Porównując ceny Wachowicz i Gessler, u Pani Ewy jest korzystniej cenowo. Za kilogram takiego przysmaku zapłacimy 60 zł. Natomiast jajka gotowane w łupinach z cebuli są w kwocie 3 zł za sztukę.
Sprawdź przepis na pyszną, pieczoną białą kiełbasę z cebulą i jabłkiem. Zobacz, jak zrobić pyszne jajka faszerowane.






































