Przepis na zupę pomidorową Magdy Gessler
Zupa pomidorowa potrafi przyprawić o nie lada zachwyt. Niektórzy mogliby zajadać ją praktycznie codziennie. Okazuje się, że słynna pomidorówka może być jeszcze lepsza. Wystarczy skorzystać z przepisu Magdy Gessler.
Uwielbiana zupa pomidorowa w niecodziennym wydaniu
Bez wątpienia zupa pomidorowa uchodzi za wyjątkowy specjał. Nietrudno natknąć się na osoby, które z miłą chęcią spałaszowałyby to tradycyjne danie . W każdym domu zupa pomidorowa jest przygotowywana odrobinę inaczej. Jak robi ją sama Magda Gessler?
Zupa pomidorowa wiele razy gościła na naszym portalu. Jakiś czas temu przedstawialiśmy przepis na specjał w bezmięsnym wydaniu . Dziś pod lupę weźmiemy recepturę uwielbianej restauratorki. Magda Gessler wie co dobre.
Pyszna zupa pomidorowa od Magdy Gessler swój niepowtarzalny smak zawdzięcza dodatkowi w postaci soku z pomidorów . Właśnie za jego sprawą specjał znacząco różni się od tradycyjnej wersji. Zupa pomidorowa w tej odsłonie na długo pozostaje w pamięci.
Już wcześniej wspominaliśmy o przepisie na rosół od gwiazdy Kuchennych Rewolucji . Tym razem sięgniemy po kultową zupę pomidorową inspirowaną recepturą Magdy Gessler. Jakie składniki będą nam potrzebne do jej przygotowania?
-
1 litr bulionu
-
1 litr soku pomidorowego
-
100 g masła
-
spory seler
-
3 pietruszki
-
3 marchewki
-
3 ząbki czosnku
-
cebula
-
natka pietruszki
-
natka kopru
-
lubczyk
-
przyprawy
-
bazylia
-
tymianek
-
sól
-
pieprz
(Canva /Elena_Danileiko)
Prosty przepis na zupę pomidorową o niecodziennych walorach
Na początku warzywa obieramy, myjemy i umieszczamy w garnku. Cebulę wcześniej warto opalić na suchej patelni. Następnie dodajemy bulion. Wszystko podgrzewamy. Gdy wywar się zagotuje, wzbogacamy go o rozgniecione ząbki czosnku oraz przyprawy.
Zupa powinna gotować się na małym ogniu. Kiedy warzywa już zmiękną, wówczas dodajemy sok pomidorowy . Po kilkunastu minutach dalszego podgrzewania nasza zupa pomidorowa powinna już być gotowa .
Zupa pomidorowa w tej odsłonie najlepiej smakuje z dodatkiem śmietany lub jogurtu. Oczywiście nie powinno w niej zabraknąć makaronu . Chociaż możemy użyć równie dobrze ryżu. Specjał momentalnie znika z talerzy, a prośby o dokładkę są normą.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: Share Info; Facebook / @magdagessler.official