Magda Gessler i jej przepis na rosół.YouTube/ Czas Smakosza

Magda Gessler zdradziła jak gotuje rosół. Tajemnica tkwi w szczegółach

Nie da się ukryć, że rosół to zupa, która w naszym kraju jest uznawana za kultową potrawę. Ciężko znaleźć osobę, która nie przepadałaby za tą fantastyczną potrawą, która jest bogata w składniki odżywcze. Już teraz możesz dowiedzieć jak rosół robi Magda Gessler. Niezwykle istotne okazują się szczegóły.

Bez wątpienia Magda Gessler jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych restauratorek w Polsce. Od czasu pojawienia się "Kuchennych rewolucji" wiele osób inspiruje się jej przepisami. Wszystko jest zasługą tego, że gwiazda doskonale wie, jak operować smakami. Rosół według jej przepisu może zawrócić w głowie.

Skandal, pacjenci szpitali masowo robią porażające zdjęcia w polskich szpitalach. Więźniowie nie pracują na swoje utrzymanie, a jedzą lepiej?Skandal, pacjenci szpitali masowo robią porażające zdjęcia w polskich szpitalach. Więźniowie nie pracują na swoje utrzymanie, a jedzą lepiej?Czytaj dalej

Magda Gessler i jej przepis na rosół

Restauracje, którymi zarządza Magda Gessler mogą cieszyć się ogromną popularnością, dzięki fantastycznym potrawom, które są tam serwowane. Bogactwo smaku może wprawić w ekstazę nasze kubki smakowe. Dokładnie tak jest w przypadku rosołu według przepisu opracowanego przez restauratorkę. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • szponder wołowy
  • kura rosołowa
  • 5 dużych marchewek
  • 6 pietruszek
  • seler
  • 2 duże cebule
  • por
  • 1/4 kapusty włoskiej
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki lubczyku
  • 1 łyżka pieprzu ziarnistego
  • 6 liści laurowych
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • natka pietruszki
  • 5 goździków
  • sól

Dzisiaj grzeje:

  1. Żałoba, oczy pełne łez, rozpacz, córka Magdy Gessler zmarła w strasznych okolicznościach. Po latach gwiazda TVN wszystko opowiedziała
  2. Policja nie zamierza odpuszczać. Posypią się mandaty, nawet po 1000 złotych

Podczas przygotowywania rosołu warto zwrócić uwagę na szczegóły

Kiedy skompletujemy już wszystkie niezbędne składniki, wówczas możemy przejść od przygotowań rosołu, którego nie powstydziłaby się Magda Gessler. Ważne jest zachowanie odpowiedniej kolejności dodawania składników. Na początki obrane warzywa oraz mięso myjemy i kroimy. Następnie karmelizujemy na patelni cebulę. Umieszczone w garnku warzywa i mięso zalewamy zimną wodą, którą może uprzednio przefiltrować. Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli. Całość gotujemy na małym ogniu poprzez 3 godziny. Na końcu dodajemy sól, natkę pietruszki oraz lubczyk i gotujemy jeszcze przez 30 minut. Po tym czasie fantastyczny rosół jest już gotowy. Kiedy wystygnie, wówczas można go odcedzić. Domownicy będą zachwyceni.

Najlepsze newsy:

  1. Ceny nad polskim morzem są żartem. Tak wysokie, że zwalają z nóg, a Polki i Polacy mają ochotę wyjechać za granicę bo jest taniej
  2. Łzy same cisną się do oczu. Kilkuminutowy dramat trwał dla nich wieczność. Relacja mieszkańców po nawałnicy na Podkarpaciu
  3. Robisz sałatkę z ogórków? 1 okropny błąd pogarsza smak, a 1 trik zachwyca
  4. Niestety, nadeszła 2 fala, źle się dzieje. Sklepy właśnie wprowadzają limity na makaron, mąkę, mleko, papier inne, porażające doniesienia z Australii
  5. Nieprawdopodobnie zdrowy przeciwzapalny syrop z mięty powinien być w każdej spiżarni. Podajemy przepis
  6. Wybory prezydenckie 2020. Gwiazdy polskiego sportu tłumnie poszły do urn (FOTO)

Źródło: ABC Zdrowie

Następny artykuł