Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Ślub gwiazd „Sanatorium miłości”, na weselu królowała dziczyzna. W głowie się nie mieści, z czym podano rosół
Canva/arfo, Facebook/Pytanie na śniadanie

Ślub gwiazd „Sanatorium miłości”, na weselu królowała dziczyzna. W głowie się nie mieści, z czym podano rosół

7 sierpnia 2023

Wesele Iwony i Gerarda z Sanatorium Miłości odbyło się na Zamku Królewskim w Niepołomicach pod Krakowem. Para Młoda ugościła weselników dziczyzną i rosołem. Ta lubiana zupa zawierała dodatek, który może być zaskoczeniem.

Ślub Iwony i Gerarda, czyli miłość górą

Iwona i Gerard poznali się w programie Sanatorium Miłości, który był emitowany na antenie TVP. Jednak w trakcie programu między nowożeńcami nie zaiskrzyło. Dopiero po zakończeniu drugiej edycji Sanatorium Miłości między Iwoną i Gerardem narodziła się miłość. Popularni uczestnicy programu 5 sierpnia 2023 roku wzięli ślub na Zamku Królewskim w Niepołomicach.

Uroczystość zaślubin była iście królewska. Wesele było jak z bajki, a bawiło się na nim 70 osób. Zanim doszło do zaślubin, para zakochanych długo planowała ten wyjątkowy dla nich dzień. Iwona i Gerard chcieli, by wszystko było dopięte na ostatni guzik. Wielką wagę przywiązywali do menu, którym ugościli weselników. Co podano podczas wesela Iwony i Gerarda?

To ciasto jest gotowe w 5 min. Rodzina prosi mnie o nie przynajmniej raz w tygodniu

Wesele jak z bajki, czyli dziczyzna i nie tylko

Iwona i Gerard już kilka dni przed ślubem zdradzili, jakie potrawy będą mogli skosztować ich goście. Para z Sanatorium Miłości w rozmowie z Mateuszem Szymkowiakiem z Pytania na śniadanie, powiedziała:

Menu będzie szerokie i dobre dla każdego. Na pewno będzie dziczyzna. Zdecydowaliśmy, że tradycyjnie będzie rosół, ale z kluskami, tylko z pierożkami, a na drugie danie kaczka z gruszką

O kulinarną oprawę uroczystości weselnej zadbał szef zamkowej kuchni w Niepołomicach. Miejsce słynie z wykwintnej kuchni staropolskiej, ale też międzynarodowej. Rosół z pierożkami  może być zaskakującym połączeniem. Jednak tak przygotowane danie weselne na pewno przypadło gościom do gustu.

Bajkowy ślub i wyborne dania

Iwona i Gerard bardzo się postarali, by zadbać o podniebienia swoich gości. Widać, że para jest przywiązana do tradycyjnych smaków i ceni kuchnię staropolską. Jednocześnie Iwona i Gerard są otwarci na kulinarne eksperymenty. Wybrali rosół nie z makaronem, a z pierożkami.

Na ślubie lubianej pary, która poznała się w programie Sanatorium Miłości, bawiła się Marta Manowska, czyli gospodyni tego programu. Prezenterka pisała o ślubie swoich ulubieńców w mediach społecznościowych:

Jestem dziś najszczęśliwsza na świecie, bo oni są dziś najszczęśliwsi. Najkochańsi Iwona i Gerard

Pisaliśmy o daniach, które często są podawane na weselach . Informowaliśmy też, ile kosztuje zorganizowanie poprawin.

Źródło: plejada.pl, Instagram/@snataorium_milosci_tvp

Już od kilku lat tylko tak robię ogórki na zimę do zupy. Przepis dostałam od zaprzyjaźnionej kucharki
Nikt nie robił kartaczy jak moja babcia. Zawsze przestrzegała jednej zasady, chodzi o ziemniaki
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy