Smakosze.pl Przepisy Szynkowe roladki z pastą jajeczną. 3 popularne sosy dodają im smaku
canva/olga_sweet

Szynkowe roladki z pastą jajeczną. 3 popularne sosy dodają im smaku

4 stycznia 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Mamy doskonały pomysł na szybką i pyszną przekąskę na co dzień i od święta. Przygotuj szynkowe roladki z pastą jajeczną. Jajka dopraw szczypiorkiem i trzema popularnymi sosami, które na pewno masz w swojej kuchni. Roladki z szynki drobiowej posmakują każdemu.

Szynkowe roladki są tanią i szybką przekąską, którą zrobisz z kilku podstawowych składników: szynki drobiowej, jajek, szczypiorku. Większość z nich z pewnością masz w domu. Pastę jajeczną, którą będziesz nadziewać plastry szynki dopraw 3 popularnymi sosami, a będzie wyraźna w smaku i bardzo aromatyczna.

Szynkowe roladki z pastą jajeczną z dodatkiem musztardy, tartego chrzanu i majonezu dosłownie rozpływają się w ustach. Delikatna szynka drobiowa rewelacyjnie łączy się z pastą, tworząc doskonałą przekąskę na każdą okazję.

Szynkowe roladki z pastą jajeczną po przygotowaniu wstaw do lodówki. Pasta i szynka muszą się dobrze schłodzić, wtedy będą jeszcze smaczniejsze. Gotowe roladki przechowuj w lodówce maksymalnie do 2 dni po przygotowaniu.

Roladki z szynki drobiowej z pastą jajeczną

Składniki:

  • 20 plastrów szynki drobiowej

  • 5 jajek

  • 2 łyżki musztardy

  • łyżka majonezu

  • 1,5 łyżeczki chrzanu

  • szczypiorek

  • sól, pieprz do smaku

Jak zrobić szynkowe roladki? Kultowa przekąska na zimno będzie gotowa w kilka minut

Jajka ugotuj na twardo, następnie obierz je i posiekaj lub rozgnieć drobno widelcem. Dodaj musztardę, majonez, chrzan i dokładnie wymieszaj.

Do masy wsyp drobno posiekany szczypiorek. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdy kawałek szynki wyłóż przygotowane nadzienie i zwiń szynkę w rulon . Szynkowe roladki przechowuj w lodówce przed podaniem.

Szybka przekąska? Roladki z tortilli z serkiem kanapkowym i warzywami. Przygotuj również błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego , wszyscy będą zachwyceni.

szynkowe roladki
canva/Azurita

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy