W życiu nie jadłam lepszej zupy. Latem robię ją co drugi dzień
Jaką zupę gotujesz latem? Ja przyrządzam pyszną zupę z warzywa, które najlepiej smakuje o tej porze roku. Do zupy dodaję też inne smaczne i zdrowe produkty. Wychodzi danie, że palce lizać. Każdy prosi o dokładkę wybornej zupy z cukinii.
Zupa z cukinii najlepsza latem
Latem czasem nie chce mi się gotować skomplikowanych dań. Dlatego często korzystam z prostego sprawdzonego przepisu. Dzięki niemu gotuję najlepszą zupę , jaką kiedykolwiek jadłam. Przyrządzam ją z cukinii , ale dodaję też bataty, papryczkę chili i czosnek.
Zupa wychodzi wyrazista w smaku i obłędnie pyszna. Każdy, kto jej spróbuje, prosi o przepis i kolejną porcję. Wcale się nie dziwię, bo w życiu nie jadłam lepszej zupy . Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Zdrowe Przepisy. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak ugotować zupę z cukinii?
Składniki:
- 2 cukinie
- 1 batat
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 1 papryczka chili
- 1 litr bulionu warzywnego
- ¾ szklanki śmietanki 30%
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Przygotowanie zupy zacznij od posiekania cebuli i czosnku. Podsmaż warzywa na maśle w garnku. Posiekaj papryczkę chili i dołóż do garnka . Smaż warzywa przez kilka minut. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Dołóż cukinie i bataty pokrojone w większą kostkę.
Smaż 5 minut i zalej bulionem warzywnym. Dopraw do smaku i zupę gotuj około 20 minut. Gotową zupę odstaw do przestygnięcia. Następnie zblenduj, podgrzej i podawaj. Zupę posyp natką pietruszki.
Zupa z cukinii kusi smakiem
Zupa z cukinii wychodzi pyszna i jest bardzo aromatyczna. Smak delikatnej cukinii wzmacnia papryczka chili i czosnek . Zupa ma gładką konsystencję i dosłownie rozpływa się w ustach. Latem gotuj ją nawet co drugi dzień.
Cieszy się powodzeniem i szybko znika z talerzy. Dlatego każdy sięga po dokładkę tej doskonałej zupy z cukinii. Wypróbuj ten przepis w swojej kuchni, a już często będziesz do niego wracał . Pisaliśmy o tym, jak przygotować malinowy deser w pucharkach. Podawaliśmy sposób na rosół, który wart jest wypróbowania.