Weź 2 produkty z kuchni. Smażona wątróbka z cebulą będzie soczysta i jeszcze smaczniejsza
Twoja smażona wątróbka wychodzi zbyt sucha i traci na smaku? Zaradzisz temu w bardzo prosty sposób. Wystarczy, że dodasz do niej dwa składniki, dzięki czemu nabierze odpowiedniego smaku i soczystości. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak smażyć wątróbkę.
Smażona wątróbka nie ma sobie równych
Wątróbka dla wielu jest przysmakiem, a dla innych daniem, które trzeba omijać szerokim drugim. Istnieje jednak sposób na przygotowanie tego mięsa w taki sposób, że zachwyci obie strony. Soczysta wątróbka szybko stanie się ulubionym daniem twojej rodzinny.
Czasami zdarza się, że to danie wychodzi zbyt suche, a przez to niesmaczne i mdłe. Wszystko przez nieodpowiednie przygotowanie i brak niezbędnych składników. O tym, co dodać, aby była wyszła ci soczysta wątróbka, dowiesz się z dalszej części.
Soczysta wątróbka dzięki tym dodatkom
Aby smażona wątróbka była smaczna i soczysta należy przygotować ją z dwoma dodatkami. Jednym z nich jest mąką, w której należy obtoczyć mięso, dzięki czemu wyjdzie miękka i nie przesmażysz jej. Natomiast tym drugim jest masło klarowane, na którym usmażysz wątróbkę. Wtedy będzie miała delikatny, a nawet lekko orzechowy smak.
Jak smażyć wątróbkę?
Smażenie wątróbki jest bardzo łatwe. Najpierw należy ją umyć, a następnie pozbyć się z niej krwistych błon. Mięso pokrój na kawałki, a następnie obtocz w mące. Na patelni rozgrzej klarowane masło i zeszklij na nim posiekaną w piórka cebulę.
Dodaj wątróbkę i smaż ją, do momentu lekkiego przyrumienienia. Na koniec przypraw mięso solą oraz pieprzem i gotowe. Podawaj z ulubionymi dodatkami, a będzie smakowała wybornie.