Wątróbka to, obok flaków, najbardziej klasyczne dla naszej kuchni danie z podrobów. Podobnie jak one, ma też wielu zaprzysięgłych wrogów. Ale w wersji, którą tu proponujemy, jest zwyczajnie smaczną przekąską o niewątpliwych wartościach odżywczych.
Wątróbka to proste w obróbce i niedrogie mięso. Niektórzy sięgają po nie niechętnie, zrażeni nazwą lub samą ideą jedzenia podrobów. Warto jednak dać jej szansę, a ten przepis jest jedną z takich szans.
Twoja smażona wątróbka wychodzi zbyt sucha i traci na smaku? Zaradzisz temu w bardzo prosty sposób. Wystarczy, że dodasz do niej dwa składniki, dzięki czemu nabierze odpowiedniego smaku i soczystości. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak smażyć wątróbkę.
Czy na pewno wiesz, jak smażyć wątróbkę? Choć wydaje się, że przygotowanie tego mięsa jest łatwe, prawda okazuje się druzgocącą - każdy z nas robił to źle. Poznaj genialny sposób, a wątróbka będzie miała doskonały smak i miękkość.
Wątróbka to przysmak twojej rodziny? Poznaj przepis na zaskakującą zapiekankę i podaj ją na obiad. Domownicy nie będą kryli zdziwienia, ale kiedy pierwszy raz spróbują dania, nie będą mogli wyjść z podziwu. Smak uzależnia tak bardzo, że będziesz przygotowywała je znacznie częściej.
Czy można nakarmić czteroosobową rodzinę obiadem z deserem za nieco ponad 10 zł? Potrafi to niezastąpiona instagramerka Marchewa. Pokazuje całkiem przyzwoity obiad w niskiej cenie dzięki jednemu treściwemu, taniemu produktowi.
Wątróbka będzie smakowała jeszcze lepiej. Zrób tę w jabłkach z przepisu, a smak przekona nawet tych, którzy nie przepadają za tym mięsem. W łatwy i szybki sposób przygotujesz wykwintne danie na specjalne okazje. Wypróbuj je, a będziesz wracać do niego bardzo często.
Tomasz Strzelczyk zaprezentował nowy przepis na szybki pasztet. Jest tańszy, a przede wszystkim o wiele mniej czasochłonny od tradycyjnych potraw tego typu. Każdy miłośnik pieczarek i wątróbki powinien takiego spróbować.
Wątróbka to przez jednych uwielbiane, a przez innych nielubiane mięso. Z tym przepisem przyrządzisz ją w taki sposób, że zasmakuje każdemu. Przygotuj się tylko, że poproszą o dokładkę. Jeden dodatek zagwarantuje wyborny smak i odmieni zwykły obiad w prawdziwą ucztę.
Pierogi z mięsem stały się jednym z moich ulubionych dań. To zasługa farszu, z którym robię to danie. Jednak mięso, które do niego trafia, może zdziwić niejednego smakosza. Efekt jest wart polecenia, a pierogi smakują lepiej niż zwykle.
Prosta zapiekanka, która nie wymaga nawet piekarnika, będzie miłą odmianą dla miłośników mięsnych obiadów. Wątróbka, najłatwiej dostępna i tania z całej kategorii podrobów, to źródło niewyczerpanych inspiracji kulinarnych, co udowadnia ten przepis.
Twoja zupa gulaszowa może być jeszcze lepsza. Wystarczy, że dodasz pewien rodzaj mięsa, a już zawsze będzie miała doskonały smak. Z pewnością docenią go wszyscy smakosze, uwielbiający tę zupę. Przygotuj ją według przepisu babci, a na pewno się uda.
Ani drobiowa, ani wieprzowa. Ten rodzaj wątróbki jest zdecydowanie zdrowszy. Zawiera wiele cennych składników odżywczych. Szkoda, że Polacy często ją pomijają. Poznaje zalety tego mięsa i jak najszybciej włącz je do swojej diety.
Pyszne, mięsne i bogate w składniki odżywcze kotlety za grosze? Tak, z tym przepisem to możliwe. Sekretem jest zamiana tradycyjnego mielonego na jeden łatwo dostępny składnik.
W tym przepisie wątróbka udowadnia, jak uniwersalnym i elastycznym w stosowaniu jest produktem. Powstaje z niej nieoczekiwany przysmak, który świetnie sprawdzi się jako przekąska albo szybki i pełen warzyw podwieczorek.