Wsyp dokładnie 1 opakowanie do ciasta na racuchy. Placuszki wyjdą lepsze niż kiedykolwiek
Znane i lubiane racuchy mogą być jeszcze lepsze, niż zazwyczaj. Wystarczy dodać 1 niepozorny składnik, a zyskają zupełnie nowy wymiar. Mowa o waniliowym budyniu w proszku. Ten produkt poprawia nie tylko smak, ale i konsystencję placuszków.
Budyniowe racuchy są banalnie proste do wykonania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki na ciasto i usmażyć placki. Złociste racuchy podane z cukrem pudrem rozpływają się w ustach. Twoja rodzina je pokocha.
Przepis na niezwykłe racuchy budyniowe
Składniki:
-
1 szklanka mąki pszennej
-
4 jajka
-
1 opakowanie budyniu waniliowego
-
2 łyżki cukru pudru
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szklanka mleka
-
olej do smażenia
Złociste racuchy z budyniem krok po kroku
W dużej misce połącz składniki na racuchy . Mąkę wymieszaj z budyniem, cukrem i proszkiem do pieczenia . Następnie do sypkich składników dodaj także 4 całe jajka .
Do ciasta na racuchy zacznij powoli wlewać mleko . Dolewaj je cienką strużką, cały czas mieszając . Z połączonych produktów powinno powstać gładkie, dosyć gęste ciasto .
Na patelni rozgrzej dobrze olej . Za pomocą łyżki nakładaj kolejne porcje ciasta na racuchy i smaż na złocisty kolor z obu stron . Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Podawaj udekorowane cukrem pudrem . Swój niezwykły patent na racuchy pokazała Ania Starmach . Wyjątkowo pyszne racuchy drożdżowe wykonasz bez problemu dzięki tej recepturze .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Dziś obchodzimy Dzień Buraka. Nasze babcie podawały go w najlepszy sposób
-
Strzelczyk pokazał, jak robi sałatkę jarzynową. Unika groszku konserwowego, ma lepszy patent
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama