Smakosze.pl Przepisy Wsyp dokładnie 1 opakowanie do ciasta na racuchy. Placuszki wyjdą lepsze niż kiedykolwiek
Canva / Dar1930

Wsyp dokładnie 1 opakowanie do ciasta na racuchy. Placuszki wyjdą lepsze niż kiedykolwiek

24 listopada 2022
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Znane i lubiane racuchy mogą być jeszcze lepsze, niż zazwyczaj. Wystarczy dodać 1 niepozorny składnik, a zyskają zupełnie nowy wymiar. Mowa o waniliowym budyniu w proszku. Ten produkt poprawia nie tylko smak, ale i konsystencję placuszków.

Budyniowe racuchy są banalnie proste do wykonania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki na ciasto i usmażyć placki. Złociste racuchy podane z cukrem pudrem rozpływają się w ustach. Twoja rodzina je pokocha.

Przepis na niezwykłe racuchy budyniowe

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • 4 jajka

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego

  • 2 łyżki cukru pudru

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 szklanka mleka

  • olej do smażenia

Złociste racuchy z budyniem krok po kroku

W dużej misce połącz składniki na racuchy . Mąkę wymieszaj z budyniem, cukrem i proszkiem do pieczenia . Następnie do sypkich składników dodaj także 4 całe jajka .

Do ciasta na racuchy zacznij powoli wlewać mleko . Dolewaj je cienką strużką, cały czas mieszając . Z połączonych produktów powinno powstać gładkie, dosyć gęste ciasto .

Na patelni rozgrzej dobrze olej . Za pomocą łyżki nakładaj kolejne porcje ciasta na racuchy i smaż na złocisty kolor z obu stron . Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Podawaj udekorowane cukrem pudrem . Swój niezwykły patent na racuchy pokazała Ania Starmach . Wyjątkowo pyszne racuchy drożdżowe wykonasz bez problemu dzięki tej recepturze .

Canva / arfo
Canva / arfo

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy