Smakosze.pl Show-biznes od kuchni YouTuber ocenił catering wigilijny Gessler
canva/Bartosz Luczak; TRICOLORS/East News

YouTuber ocenił catering wigilijny Gessler

24 grudnia 2021

Świąteczne cateringi oferowane są przez wiele lokali. Proponuje je również Magda Gessler. YouTuber "Sprawdzam Jak" postanowił zrecenzować danie gwiazdy Kuchennych Rewolucji. Czy coś go zaskoczyło? Jakie danie uznał za najsmaczniejsze?

Niektórzy nie wyobrażają sobie zamawiania świątecznych dań. Może wynikać to z obaw o jakość potraw czy ich smak. Nierzadko powodem takiej decyzji są też koszty. Za wigilijne potrawy Magdy Gessler nie płaci się mało. Czy są warte swojej ceny? Prowadzący kanał "Sprawdzam Jak" podzielił się swoją opinią na ich temat.

Jak wypadły propozycje Gessler?

YouTuber zdecydował się na wigilijne klasyki. Do jego koszyka trafiły barszcz czerwony z uszkami, karp po żydowsku, śledź w oleju lnianym i pierogi. Ceny dań wahały się od 4 zł za pojedynczego pieroga do 20 zł za porcję karpia po żydowsku.

Barszcz zdaniem autora kanału zupa była smaczny. Uszka podobnie, choć miał zastrzeżenia względem grubości ciasta. Jego zdaniem powinno być cieńsze, a sam wyrób powinien być też bogatszy w farsz.

Słabo w opinii YouTubera wypadł karp. Był najdroższy, a totalnie nie trafił w jego gust. Za porażkę tego dania uznał on ilość użytej galarety:

„Macie trochę tak jakbyście byli na imprezie karpia, ale główną rolę odgrywa ta żelatyna i ona trochę zaburza". - podsumował swoje wrażenia po spróbowaniu.

Co najbardziej zaskoczyło recenzenta?

Największym zaskoczeniem była dla niego jarzynowa. Ocenił ją jako bardzo jednolitą, a wszyscy doskonale wiemy, że jarzynowa powinna chrupać.

"To jakbyście jedli taką jedną papkę. Jednak fajne jest to, że jak gryzie się poszczególne składniki to macie te odbicia. Jest bardzo, bardzo płytko." — takie było jego zdanie o tym daniu w wykonaniu Gessler.

W zestawie znalazło się jednak miejsce dla potraw, które w smaku wypadły dobrze. "Sprawdzam Jak" był zachwycony kapustą z grochem. Posmakował mu również śledź w oleju lnianym z białą cebulką , którego wypłukany smak i jakość ocenił jako zadowalające.

Po przepisy na dania idealne na zimę w wykonaniu znanej restauratorki zajrzyjcie na naszą stronę. Znajdziecie tam m.in. recepturę na pyszną zupę gulaszową i placki ziemniaczane . Będą doskonałe jako odskocznia od tradycyjnych świątecznych przysmaków.

Barszcz czerwony z uszkami to wigilijny klasyk
Barszcz czerwony z uszkami to wigilijny klasyk

Źródło zdjęcia: canva/ma-k

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy

Źródło: o2

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy