Smakosze.pl Porady Zdecydowanie najgorszy dodatek do kawy, a Polacy wciąż go używają. To “sama chemia”
Canva/@kuppa_rock

Zdecydowanie najgorszy dodatek do kawy, a Polacy wciąż go używają. To “sama chemia”

4 marca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Jeżeli pijesz kawę, koniecznie dowiedz się, z jakim dodatkiem nie powinnaś jej pić. Wielu wciąż go używa, a w jego składzie znajduje się sama chemia. Lepiej zastąpić go czymś znacznie zdrowszym. Od teraz będziesz piła najlepszą i najzdrowszą kawę.

Kawa może być zdrowa

Wielu ludzi wciąż myśli, że kawa jest niezdrowa. To błąd. Kawa może polepszyć funkcjonowanie twojego organizmu. Ten pobudzający nas każdego ranka napój, poprawia krążenie krwi oraz zmniejsza ryzyko chorób serca .

Kawa pozostanie zdrowa, jeżeli będziesz używała zdrowych dodatków . Jeden jest naprawdę szkodliwy, ale wciąż wiele osób nie ma świadomości, dlaczego nie powinno się go stosować. Czas wyjaśnić to raz na zawsze. W dodatku wskażę ci najlepszy zamiennik .

mleko w proszku.jpg
Canva/@Africa images
Robię ten dżem co roku o tej porze. Jedna porcja nigdy nie wystarcza

Nie pij kawy z tym dodatkiem

Są ludzie, którzy uwielbiają pić kawę ze śmietanką. Niestety wybierają oni najgorszy z możliwych dodatków. Jest nim śmietanka z proszku . Ten niezdrowy dodatek ma w swoim składzie samą chemię. Na przykład są nimi stabilizatory z grupy E, utwardzony tłuszcz kokosowy oraz syrop glukozowy .

W dodatku ten produkt ma puste kalorie i zawiera sporą ilość cukru. Dlatego należy wyeliminować ten produkt ze swoich ulubionych dodatków do kawy.

Najlepsze dodatki do kawy

Śmietankę w proszku lepiej zastąpić mlekiem kokosowym . Spienione w połączeniu z kawą smakuje wybornie. A przede wszystkim jest nieszkodliwe dla organizmu. Z nim nie przytyjesz, a wręcz utrzymasz obecną wagę .

Kolejnym dobrym zamiennikiem jest masło orzechowe . Brzmi zaskakująco, ale doda ci ono orzechowego posmaku. A w dodatku dostarczy ci sporą ilość białka i zdrowych tłuszcz . Koniecznie wypróbuj te dwa dodatki i pod żadnym pozorem nie dodawaj śmietanki z proszku.

masło orzechowe.jpg
Canva/@atlasstudio
Kolejna odsłona wojny Lidla z Biedronką. Do akcji wkroczył komornik
Ta surówka z selera jest lepsza niż z restauracji. Zamiast klasycznego jabłka dodaję do niej inny owoc
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy