Pij przez święta po posiłkach. Działa na trawienie lepiej niż mięta

Świąteczne przejedzenie nie będzie problemem. Poznaj sposób na napar na niestrawność i pij go po każdym świątecznym posiłku. Ulga przyjdzie się raz-dwa, a pomocny okaże się bardzo nietypowy składnik.
Sposób na przejedzenie w święta
Wielkanocnym potrawom oraz deserom naprawdę trudno się oprzeć. Pyszne dania są jednak ciężkostrawne, a to znacznie obciąża organizm. Nadmiar jedzenia oraz pomieszanie smaków, tłuszczu i cukru może doprowadzić do problemów żołądkowych. Święta nie są dobrym czasem na złe samopoczucie i zamartwienia.
Dlatego przychodzimy z pomocą, a mówiąc dokładniej z napojem, który rozwiąże problemy. Okazuje się, że po posiłkach należy spożywać napar na niestrawności, który ureguluje pracę układu trawiennego. Przygotowanie zdrowego napoju jest łatwe i aby go przyrządzić, potrzebne są tylko dwa składniki. Informacje o produktach oraz przepis na napar przedstawiamy w dalszej części artykułu.

Napar na niestrawności z nietypowego składnika
Składnikiem naparu jest… pietruszka. Warzywo w tym wydaniu zapobiega wzdęciom, gazom oraz uczuciu ciężkości. Pietruszka pobudza wspieranie enzymów trawiennych, a także sprzyja pracy jelit, obniżając napięcie ich mięśni. Te właściwości gwarantują, że spożyte w nadmiarze potrawy nie staną się uciążliwe. Poniżej umieściliśmy listę, na której podaliśmy dokładne proporcje składników potrzebnych do przygotowania naparu.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki na napar:
- 2 łyżki startej pietruszki
- 250 ml wody

Jak przygotować napar z pietruszki?
Przyrządzenie naparu rozpocznij od obranie pietruszki i starciu jej na drobnych oczkach tarki. Następnie umieść je w garnku i zalej wodą. Doprowadź do zagotowania. Dopiero wtedy zmniejsz ogień i przykryj garnek. Warzywo gotuj przez 15 minut.
Garnek ściągnij z palnika i pozostaw wywar na kilka minut. Na koniec przecedź go i przelej do szklanki. Napar z pietruszki spożywaj maksymalnie trzy raz dziennie pomiędzy posiłkami. Ponadto warto pić spore ilości wody.






































