Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami
Masz już dość nudnych kanapek z tymi samymi dodatkami? Przygotuj błyskawiczną pastę serową z żółtego sera, świeżego czosnku, majonezu i jogurtu naturalnego. Pasta kanapkowa jest niezwykle kremowa i pyszna. Każdy będzie prosił o dokładkę.
Wszyscy znamy pasty kanapkowe z jajek, tuńczyka, twarogu, soczewicy. Są pyszne, ale w pewnym momencie i one mogą się znudzić. Pieczywo możemy podawać naprawdę z przeróżnymi dodatkami, a pasta serowa jest tego najlepszym przykładem.
Pasta serowa będzie świetnym rozwiązaniem na szybkie śniadanie, podwieczorek lub kanapkę do szkoły lub pracy. Pastę możemy podać solo lub z ulubionymi warzywami, np. z pomidorem, papryką, czy ogórkiem zielonym. Możemy zaserwować ją również na domowych, ziołowych grzankach.
Każda wersja podania będzie smakować rewelacyjnie w połączeniu z serem i czosnkiem. Pastę doprawmy do smaku solą i pieprzem . Jeśli nie zjemy jej od razu, wstawmy ją do lodówki pod przykryciem, żeby nie obeschła i zjedzmy najpóźniej następnego dnia.
Pasta serowa z dodatkiem czosnku i majonezu
Składniki:
-
30 dag żółtego sera w kawałku
-
2 większe ząbki czosnku
-
3 łyżki majonezu
-
3 łyżki jogurtu naturalnego
-
sól, pieprz do smaku
Jak zrobić szybką pastę serową do pieczywa?
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i jogurtem naturalnym, odstaw. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach, żeby pasta łatwo się rozprowadzała po kromce chleba.
Ser wymieszaj z resztą przygotowanych składników. D opraw do smaku solą i pieprzem. Serwuj na świeżym pieczywie lub grzankach.
Na śniadanie przygotuj również wyśmienitą owsiankę pieczoną z jabłkiem . Będzie idealna na jesienne chłody. Jeśli szukasz pomysłu na pastę kanapkową- tu poznasz przepis na pastę z ogórkami kiszonymi. Jest przepyszna i pożywna.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Placki ziemniaczane jeszcze nigdy nie były tak pożywne. Wystarczy popularny dodatek
-
Leczo z cukinią i kiełbasą. Wersja, która bije na głowę wszystkie inne
-
Soczysty schab pieczony w liściach laurowych. Nic lepszego nie podacie na obiad
Źródło: stainn