Smakosze.pl Przepisy Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami
canva/Josef Mohyla

Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami

29 września 2022
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Masz już dość nudnych kanapek z tymi samymi dodatkami? Przygotuj błyskawiczną pastę serową z żółtego sera, świeżego czosnku, majonezu i jogurtu naturalnego. Pasta kanapkowa jest niezwykle kremowa i pyszna. Każdy będzie prosił o dokładkę.

Wszyscy znamy pasty kanapkowe z jajek, tuńczyka, twarogu, soczewicy. Są pyszne, ale w pewnym momencie i one mogą się znudzić. Pieczywo możemy podawać naprawdę z przeróżnymi dodatkami, a pasta serowa jest tego najlepszym przykładem.

Pasta serowa będzie świetnym rozwiązaniem na szybkie śniadanie, podwieczorek lub kanapkę do szkoły lub pracy. Pastę możemy podać solo lub z ulubionymi warzywami, np. z pomidorem, papryką, czy ogórkiem zielonym. Możemy zaserwować ją również na domowych, ziołowych grzankach.

Każda wersja podania będzie smakować rewelacyjnie w połączeniu z serem i czosnkiem. Pastę doprawmy do smaku solą i pieprzem . Jeśli nie zjemy jej od razu, wstawmy ją do lodówki pod przykryciem, żeby nie obeschła i zjedzmy najpóźniej następnego dnia.

Pasta serowa z dodatkiem czosnku i majonezu

Składniki:

  • 30 dag żółtego sera w kawałku

  • 2 większe ząbki czosnku

  • 3 łyżki majonezu

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

  • sól, pieprz do smaku

Jak zrobić szybką pastę serową do pieczywa?

Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i jogurtem naturalnym, odstaw. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach, żeby pasta łatwo się rozprowadzała po kromce chleba.

Ser wymieszaj z resztą przygotowanych składników. D opraw do smaku solą i pieprzem. Serwuj na świeżym pieczywie lub grzankach.

Na śniadanie przygotuj również wyśmienitą owsiankę pieczoną z jabłkiem . Będzie idealna na jesienne chłody. Jeśli szukasz pomysłu na pastę kanapkową- tu poznasz przepis na pastę z ogórkami kiszonymi. Jest przepyszna i pożywna.

Ser żółty
canva/oksanashufrych

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: stainn

Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy