Smakosze.pl Przepisy Błyskawiczne ciasto bez pieczenia kinder country - gotowe w 10 minut
Canva / Al Gonzalez

Błyskawiczne ciasto bez pieczenia kinder country - gotowe w 10 minut

12 sierpnia 2021
Autor tekstu: Jakub Kossakowski

Ciasto bez pieczenia samo w sobie kojarzy się z prostotą. Nie inaczej jest w przypadku deseru, który przypomina kultowe batoniki Kinder Country. Domownicy momentalnie go spałaszują. Ciasto będzie gotowe w 10 minut.

Smakowite ciasto bez pieczenia można przygotować na wiele sposobów. Z pewnością warto wypróbować przepis na specjał smakujący niczym Kinder Country. Mało kto spodziewałby się, że ciasto można przyrządzić tak szybko.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Wyborne ciasto bez pieczenia zachwyci najbliższych

Ciasto bez pieczenia jest jedną z najlepszych propozycji deserowych. Istnieje multum przepisów na tego typu specjały. W jednym z wcześniejszych artykułów prezentowaliśmy recepturę na kultowy Śnieżny Puch .

Tym razem wypróbujemy przepis na ciasto bez pieczenia Kinder Country. Ciężko o prostszy w przygotowaniu deser. Smakołyk będzie gotowy nawet po 10 minutach. W jakie składniki musimy się zaopatrzyć?

  • spora paczka herbatników

  • opakowanie prażonej pszenicy

  • 250 ml zimnej śmietany kremówki

  • tabliczka białej czekolady

  • 30 g serka mascarpone

  • tabliczka mlecznej czekolady

Niezawodny przepis na ciasto Kinder Country

Na początku białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno razem z serkiem mascarpone . Całość uzupełniamy o wystudzoną białą czekoladę oraz prażoną pszenicę.

Foremkę wyścielamy papierem do pieczenia. Układamy w niej naprzemiennie warstwy herbatników oraz przygotowanego wcześniej kremu. Na koniec ciasto polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą.

Specjał wstawiamy do lodówki. Ciasto bez pieczenia będzie gotowe wówczas, gdy polewa czekoladowa zastygnie. Domownicy z pewnością poproszą o dokładkę. Godny uwagi jest również przepis na wyborne ciasto z galaretką .

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Przepisy Joli

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Jakub Kossakowski

Redaktor prowadzący serwisu Smakosze.pl. Fascynują mnie szeroko pojęte kulinaria. Istnieje wiele możliwości połączeń smakowych, tym samym podczas kuchennych poczynań nie ma miejsca na nudę. Chętnie opracowuję swoje własne przepisy na smakołyki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy