Bosacka ma niezawodny trick na galaretkę. Dzięki niemu tężeje 10 razy szybciej
Lubisz galaretkę? Teraz możesz sprawić, że stężeje 10 razy szybciej. Wszystko dzięki patentowi Katarzyny Bosackiej. Znana dziennikarka dzieli się swoim sposobem na szybki i pyszny deser.
Galaretka dla małych i dużych smakoszy
Galaretka jest lubianym deserem przez smakoszy w każdym wieku. Smakuje bez dodatków lub jako słodki element ciasta. Takie słodycze są bardzo popularne, jednak, żeby zrobić galaretkę, trzeba uzbroić się w cierpliwość. Zwykle musimy czekać, by galaretka stężała.
Najpierw musi ona ostygnąć, a dopiero później należy ją wstawić do lodówki. Jednak teraz Katarzyna Bosacka znalazła sposób na to, by galaretka stężała szybciej. I to nawet 10 razy! Znana dziennikarka podzieliła się skutecznym sposobem w swoich mediach społecznościowych.
Sposób Katarzyny Bosackiej na szybką galaretkę
Katarzyna Bosacka przygotowuje trochę inaczej ten deser , niż jest napisane na opakowaniu. Mianowicie zamiast dwóch szklanek wrzątku, używa tylko jednej. Rozpuszcza w niej galaretką z opakowania. Potem dolewa drugą szklankę wody, ale zimnej.
Ten trik sprawia, że lubiany deser ostygnie szybciej. Potem takie słodycze trafiają do lodówki i tężeją. Dzieje się to znacznie szybciej niż zwykle. Już wkrótce galaretka może zostać podana na deser. Taki smakołyk jest pyszny z owocami lub bitą śmietaną.
Podaj szybką galaretką na deser
Lubimy ciasta z galaretką i desery na jej bazie. Jednak takie rarytasy bywają kaloryczne. Rezygnują z nich osoby, które są na diecie . Jednak warto wiedzieć, że galaretka bez słodkich dodatków, takich jak np. bita śmietana, jest deserem, na który mogą sobie pozwolić osoby na diecie.
Można wybrać galaretkę bez cukru i zrezygnować z kalorycznych dodatków. Takie słodycze nie zaszkodzą nawet osobie, która chce zgubić zbędne kilogramy. Dlatego każdy może skorzystać z patentu Katarzyny Bosackiej i zrobić galaretkę, która błyskawicznie stężeje. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić smaczną i zdrową sałatkę. Podawaliśmy przepis na deser z jabłkami w roli głównej.
Źródło: beszamel.se.pl