Pokrój jabłka, ułóż na cieście i obsyp cynamonem. Ten deser to hit w moim domu
Nie znam lepszego deseru. Z tym przepisem zrobisz bardzo szybko, a przede wszystkim smacznie. Sprawdzi się idealnie w roli słodkiej przekąski. Poznaj przepis i zaskocz rodzinę nawet dzisiaj. To ciasto jest niesamowite.
Najlepszy deser z jabłek
Ten deser jest doskonały pod każdym względem. Składniki są łatwo dostępne, a wszystkie razem smakują wybornie. Jego słodycz bierze się przede wszystkim z jabłek, czyli z owoców, które zawierają wiele cennych witamin i sporo błonnika.
Ciasto wychodzi idealnie za każdym razem. Sprawdzi się nie tylko jako deser po obiedzie, ale też jako składnik podwieczorka. Z całą pewnością przypasuje twojej rodzinie. Przekonasz się o tym sama, robiąc go z tego przepisu. Spróbujesz i nie pożałujesz.
Zapomnij o moczeniu schabu w mleku, jest znacznie lepszy sposób. Kotlety nigdy nie były tak pyszneJabłka i kilka składników
Głównym składnikiem tego deseru są jabłka. Oprócz nich będziesz potrzebowała także składniki na ciasto. Tylko z nim deser będzie wyśmienity. Sprawdź, co będzie ci potrzebne na liście umieszczonej poniżej. Podobny przepis znajduje się na kanale SABINA fodee, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 6 jabłek
- 2 jajka
- 10 g proszku do pieczenia
- 150 g śmietany 18%
- 400 g mąki
- 100 g cukru
- 200 g masła
- cynamon
- sól
Przepis na ciasto z jabłkami
Do miski przełóż śmietanę i wbij dwa żółtka. Wsyp cukier i wymieszaj na jednolitą masę. Do drugiej miski przesiej mąkę i włóż masło. Zagnieć. Kiedy składniki się połączą, wsyp odrobinę soli oraz proszku do pieczenia. Wlej przygotowaną wcześniej masę i połącz składniki w jednolite i gładkie ciasto. Odstaw.
Jabłka obierz. Przekrój na pół i wydrąż z nich gniazda z nasionami. Ciasto podziel na pół. Każdą część rozwałkuj na cienki placek. Jeden arkusz ciasta przełóż na papier do pieczenia.
Na cieście ułóż w odstępach połówki jabłek. Luki pomiędzy owocami posmaruj białkiem. Jabłka posyp cynamonem. Drugim plackiem przykryj jabłka. Ciasto sklej na brzegach oraz pomiędzy jabłkami.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Na koniec posyp wierzch deseru cukrem pudrem. Krój na kawałki i gotowe. Sprawdź przepis na najszybszy obiad oraz poznaj sposób na świąteczny pasztet.