Bosacka rzuciła okiem na opakowanie schabu i zamarła. Ma ważny apel do Polaków
Katarzyna Bosacka rzuciła okiem na etykietę popularnego schabu wędzonego z firmy Nasza Wędzarnia. Apeluje, aby wszyscy czytali skład kupowanych produktów i unikali tych które, są nafaszerowane chemią.
Katarzyna Bosacka jest dziennikarką i autorką wielu publikacji na temat zdrowia. Jest również bardzo aktywna w mediach społecznościowych, między innymi na Instagramie i Facebooku. Niedawno na swoim instagramowym kanale, katarzynabosacka, opublikowała post, na którym wzięła pod lupę popularny schab wędzony.
Schab Wędzarza z Naszej Wędzarni dostaniemy w niemal każdym markecie i sklepach mięsnych. Schab wygląda apetycznie, jednak jego skład pozostawia wiele do życzenia. Bosacka na Instagramie zamieściła zdjęcie etykiety popularnego schabu wędzonego.
Wielu producentów, chcąc przyspieszyć proces wędzenia i przygotowywania żywności, stosuje konserwanty i chemiczne aromaty, które mają wzbogacić smak i przedłużyć datę ważności produktu. Bosacka ostrzega przed takim jedzeniem, ponieważ nie jest bezpieczne dla naszego zdrowia.
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę opakowanie schabu wędzonego z Naszej Wędzarni
Jak podaje Katarzyna Bosacka, Schab Wędzarza z Naszej Wędzarni nie jest wędzony dymem, a przy pomocy aromatu dymu wędzarniczego. Oznacza to, że mięso zostało poddane działaniu chemii i nie ma nic wspólnego z wędzonym schabem.
Mięso wędzone naturalnie ma specyficzny smak i aromat. Proces wędzenia jest czasochłonny, dlatego też wielu producentów używa niestety sztucznego aromatu.
Schab Wędzarza nafaszerowany chemią
Bosacka zwróciła również uwagę na ogromną ilość chemii na etykiecie. W składzie znajdują się między innymi wzmacniacze smaku, substancje konserwujące, stabilizatory i regulatory.
Schab zawiera również gumę konjac, cukier i ekstrakty przypraw, czyli aromaty, a nie naturalne składniki. Mięso ma również bardzo dużo soli.
Katarzyna Bosacka rzuciła również okiem na etykietę popularnego pasztetu w puszce . Skład jest przerażający. Jaka jest najlepsza śmietana? Poznaj opinię Bosackiej.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Wrzuciła do miski 3 produkty. W 5 minut zrobiła boskie pączki, to najlepszy patent
-
Martyna pokazała jak zrobić obiad za mniej niż 5 zł. Jest pyszny, można jeść go bez końca
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama