Smakosze.pl Produkty Bosacka rzuciła okiem na opakowanie schabu i zamarła. Ma ważny apel do Polaków
TRICOLORS/East News, canva/Detry26

Bosacka rzuciła okiem na opakowanie schabu i zamarła. Ma ważny apel do Polaków

30 stycznia 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Katarzyna Bosacka rzuciła okiem na etykietę popularnego schabu wędzonego z firmy Nasza Wędzarnia. Apeluje, aby wszyscy czytali skład kupowanych produktów i unikali tych które, są nafaszerowane chemią.

Katarzyna Bosacka jest dziennikarką i autorką wielu publikacji na temat zdrowia. Jest również bardzo aktywna w mediach społecznościowych, między innymi na Instagramie i Facebooku. Niedawno na swoim instagramowym kanale, katarzynabosacka, opublikowała post, na którym wzięła pod lupę popularny schab wędzony.

Schab Wędzarza z Naszej Wędzarni dostaniemy w niemal każdym markecie i sklepach mięsnych. Schab wygląda apetycznie, jednak jego skład pozostawia wiele do życzenia. Bosacka na Instagramie zamieściła zdjęcie etykiety popularnego schabu wędzonego.

Wielu producentów, chcąc przyspieszyć proces wędzenia i przygotowywania żywności, stosuje konserwanty i chemiczne aromaty, które mają wzbogacić smak i przedłużyć datę ważności produktu. Bosacka ostrzega przed takim jedzeniem, ponieważ nie jest bezpieczne dla naszego zdrowia.

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę opakowanie schabu wędzonego z Naszej Wędzarni

Jak podaje Katarzyna Bosacka, Schab Wędzarza z Naszej Wędzarni nie jest wędzony dymem, a przy pomocy aromatu dymu wędzarniczego. Oznacza to, że mięso zostało poddane działaniu chemii i nie ma nic wspólnego z wędzonym schabem.

Mięso wędzone naturalnie ma specyficzny smak i aromat. Proces wędzenia jest czasochłonny, dlatego też wielu producentów używa niestety sztucznego aromatu.

Schab Wędzarza nafaszerowany chemią

Bosacka zwróciła również uwagę na ogromną ilość chemii na etykiecie. W składzie znajdują się między innymi wzmacniacze smaku, substancje konserwujące, stabilizatory i regulatory.

Schab zawiera również gumę konjac, cukier i ekstrakty przypraw, czyli aromaty, a nie naturalne składniki. Mięso ma również bardzo dużo soli.

Katarzyna Bosacka rzuciła również okiem na etykietę popularnego pasztetu w puszce . Skład jest przerażający. Jaka jest najlepsza śmietana? Poznaj opinię Bosackiej.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy