Smakosze.pl Przepisy Do surówki z kiszonej kapusty dodaj to zamiast oleju. Wychodzi lepiej niż z restauracji
Fot. YouTube/SprintCooking

Do surówki z kiszonej kapusty dodaj to zamiast oleju. Wychodzi lepiej niż z restauracji

13 sierpnia 2024

Ta surówka z kiszonej kapusty pasuje do niemal każdego dania. Zjesz ją ze smakiem dzięki wyjątkowemu dodatkowi. Zastąpisz nim olej, a surówka wyjdzie pyszie jak nigdy dotąd.

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu

Jeśli zastanawiasz się, jaką surówkę podać do obiadu, to mam coś dla ciebie. Polecam przepis na surówkę z kiszonej kapusty . Pomyślisz, że to przecież nic nowego. Jednak jeden dodatek sprawia, że surówka wychodzi lepiej niż z restauracji.

W czym tkwi sekret jej smaku? Zwykle do surówki z kiszonej kapusty dodaje się olej. Jednak w tym przepisie ten składnik zastępuje śmietana . Doda ona smaku i sprawi, że surówka wyjdzie doskonale. Tak dobrej dawno nie jadłeś. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Home Food Kryger.

surówka z kiszonej kapusty
Fot. YouTube/SprintCooking
Bije na głowę zwykły twaróg, a Polacy go pomijają. Ten ser to skarbnica witamin

Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty ze śmietaną?

Składniki:

  • ½ kg kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka cukru
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie surówki zacznij od przełożenia kiszonej kapusty do miski. Zetrzyj do niej cebulę i jabłko . Dołóż pokrojoną natkę pietruszki i wsyp łyżeczkę cukru.

Teraz dołóż śmietanę, wsyp sól i pieprz. Dokładnie połącz składniki. Wstaw do lodówki na 30 minut, by smaki się połączyły . Po upływie tego czasu surówkę możesz podawać.

Surówka z kiszonej kapusty pełna smaku i zdrowia

Surówka z kiszonej kapusty wychodzi pysznie dzięki dodatkowi śmietany. Jest wyrazista w smaku i będzie pasować do dań mięsnych i wegetariańskich . Zjesz ją ze smakiem z plackami ziemniaczanymi lub schabowym. Dlatego sięgnij po ten przepis, bo gwarantuje wyborny efekt na talerzu.

Warto wiedzieć, że surówka z kiszonej kapusty jest też bardzo zdrowa. Pełna witamin, doskonale działa na układ pokarmowy . Jedz ją jak najczęściej. Pyszna i zdrowa będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Pisaliśmy o tym, jak ugotować śląski rosół weselny. Radziliśmy, jak nigdy nie przechowywać pomidorów. Zdjęcie wyróżniające pochodzi z kanału Sprint Cooking.

surówka z kiszonej kapusty
Fot. YouTube/SprintCooking

Fot. YouTube/Sprint Cooking

Posiekaj na desce, dodaj serek topiony i cebulę. Rodzina będzie prosić o tę zupę codziennie
Bije na głowę zwykły galaretkowiec. Ciasto jelly fruit jest idealne na lato
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy