Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Gessler świętuje otwarcie restauracji
Instagram / @magdagessler.official

Gessler świętuje otwarcie restauracji

29 maja 2021
Autor tekstu: Monika Dec

Branża gastronomiczna długo na to czekała! W końcu można zjeść obiad w restauracji. Radości z tej sytuacji nie kryje Magda Gessler. W najnowszym wywiadzie restauratorka przyznała, że ostatnie miesiące wcale nie były dla niej łatwe.

Radość Magdy Gessler

Ostatnie miesiące nie były łatwe dla żadnego restauratora. Lockdown sprawił, że cała branża pogrążyła się w kryzysie, a właściciele lokali robili co mogli, aby wyjść na prostą. W podobnej sytuacji była sama Magda Gessler. Restauratorka  sprzedawała swoje specjały na wynos. Więcej na ten temat pisaliśmy w tym artykule .

Teraz gwiazda TVN przyznaje, że czuje dużą ulgę, że restauracje znów mogą działać. Dodaje, jednak że nie można zapomnieć, że to koniec pandemii i w dalszym ciągu powinniśmy być ostrożni i uważni.

Restauratorka cieszy się jednak z nadchodzącego czasu. W najnowszym wywiadzie dla Faktu zdradziła, że w jej flagowej restauracji U Fukiera znów czuć energię gości. Cieszy ją również nowa karta dań . Króluje w niej wielki wiosenny przysmak.

Nowa karta dań U Fukiera

Magda Gessler dba o to, aby w jej restauracjach serwowano najlepszej jakości potrawy. W najbliższym czasie nie może zabraknąć oczywiście szparagów. To warzywo uważane jest w końcu za jeden z największych wiosennych rarytasów.

Gwiazda zapewnia, że sama będzie częstym gościem restauracji, a nawet osobiście będzie serwować gościom dania. "Wiosną karta jest przepyszna" - zachęca Gessler. Co jeszcze znajdziemy w menu U Fukiera?

Wśród wiosennych hitów restauracji Magdy Gessler nie może zabraknąć chłodnika litewskiego z jakiem wiejskim na twardo i świeżym koprem . Zapłacimy za niego 29 złotych. Gessler kusi także botwiną z jajem w koszulce z puree z młodych ziemniaków ze skwarkami . Taka przyjemność to koszt 27 złotych.

W menu U Fukiera nie może również zabraknąć słodkich deserów. Zamówimy w nim między innymi: niezapomnianą zupę nic, sernik "prawdziwie" krakowski z rodzynkami, puchar lodów z sezonowymi owocami oraz rubinową szarlotkę zapieczoną bezą.

W czerwcu czeka nas również premiera autobiografii gwiazdy. Restauratorka zdradzi w niej swoje najgłębiej skrywane sekrety. Więcej na ten temat przeczytacie w tym artykule .

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy