Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Ile kosztuje obiad w restauracji Kuby Wojewódzkiego?
canva/kamranaydinov; TRICOLORS/EAST NEWS WARSZAWA

Ile kosztuje obiad w restauracji Kuby Wojewódzkiego?

3 listopada 2021

W ostatnim czasie znany z telewizji dziennikarz, Kuba Wojewódzki, otworzył w Gdyni restaurację. Lokal Niewinni Czarodzieje 3.0 serwuje dania nowoczesne, inspirowane wieloma zakątkami świata. Znamy ich ceny. Nawet przystawki nie należą do najtańszych. Za tatara trzeba zapłacić ponad 30 złotych.

Niewinni Czarodzieje 3.0 to kolejna restauracja prowadzona przez tego celebrytę. Wcześniej w 2019 wraz z Józefem Krawczykiem miał on lokal w Warszawie. Teraz zdecydował się na założenie nowej, autorskiej sieci. Trójmiejska restauracja jest pierwszą z trzech planowanych lokalizacji.

Co znajdziemy w menu restauracji Kuby Wojewódzkiego?

U gospodarza popularnego telewizyjnego show zjemy zarówno potrawy mięsne, jak i wegetariańskie . Spośród tych drugich wymienić należy boczniaki w panko, za które przyjdzie nam zapłacić 23 złote. Klasyczne frytki z batata z oryginalnymi dodatkami kosztować nas będą 18 złotych.

Cen dań głównych zaczynają się od 33 złotych. Za tyle kupimy sałatkę z kozim serem. Aromatyczna kaczka z dodatkami kosztować nas będzie już 47 złotych. O dwa złote droższa będzie polędwica z dorsza z chrupiącym groszkiem, małżami i sosem ponzu.

Przystawki serwowane w lokalu Wojewódzkiego tez nie należą do najtańszych. Za tatara wołowego zapłacimy aż 32 złote. Do wyboru mamy jeszcze frytki z szarpaną wołowiną (29 zł), krewetki z chilli (37 zł) i tataki z tuńczyka (45 zł).

W karcie nie zabraknie też pysznych deserów. Za gruszkę gotowaną w słonym karmelu z dodatkiem bazyliowego sorbetu, konfitury wiśniowej i pistacji zapłacimy aż 22 złote. Mus czekoladowy podany z marakują i ziemią z białej czekolady kosztował nas będzie nieco mniej — dostaniemy go już za 20 złotych .

Sprawdźcie też, jakie są ceny w restauracji Roberta Lewandowskiego . Pisaliśmy również o pierwszych wrażeniach z wizyty w NINE's i zdradzaliśmy opinię Magdy Gessler na temat menu tego lokalu.

Tataki to pyszna przystawka z tuńczyka
Tataki to pyszna przystawka z tuńczyka

Źródło zdjęcia: canva/zoranm

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: gloswielkopolski

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy