Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Restauracje > Jakie są ceny w restauracji Lewandowskiego?

Jakie są ceny w restauracji Lewandowskiego?

Projekt bez tytułu (1)
eastnews/

W miniony poniedziałek swoje otwarcie miał lokal, o którym od dawna jest głośno. Restauracja Roberta Lewandowskiego — bo o niej mowa — może podbić serca Polaków wyjątkowym menu. Pytanie tylko, czy każdy będzie mógł sobie pozwolić na jego spróbowanie.

Zlokalizowany w Browarach Warszawskich lokal, który Lewandowski otworzył ze wspólnikami, robi ogromne wrażenie. Obiekt ma powierzchnię 3300 m2 i znajduje się w budynku XIX-wiecznej zabytkowej Warzelni. Lokalizacja i rozmach sugerują, że nie będzie tanio.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Ile kosztują posiłki w lokalu Lewandowskiego?

Z pewnością uwagę klientów przyciągnie wyszukane menu, w którym dominują potrawy kuchni amerykańskiej i azjatyckiej. Popularne danie ramen, u Lewandowskiego w wersji z dorszem, zjemy za 47,90 zł. W tej cenie dostaniemy również zielone curry z krewetkami.

Nieco tańsze są koreańskie bulgogi, które kosztować nas będą już tylko 39,90 zł. Za popularne w Stanach Zjednoczonych glazurowane żeberka wieprzowe zapłacimy jednak aż 59,90 zł.

W menu nie brakuje polskiego akcentu w postaci schabowego z kością. Jednak jest to schabowy z wysokiej półki — za danie zapłacimy aż 39,90 zł. Znajdzie się też coś dla wegan, czyli beyond kofta. Kupimy ją już za 47,90 zł.

Nieco korzystniej prezentuje się oferta baru kibica, w której serwowane są m.in. pyszne bajgle. Specjalnie formowane w kształt dziewiątek i wyrabiane w ciągu dziewięciu minut obwarzanki w wersji podstawowej nie są zabójczo drogie — kosztują jedynie 10,90 zł.

Za ich najbardziej rozbudowany wariant — Hat Trick Pretzel Pizza — czyli trzy mini pizze z neapolitańskiego ciasta preclowego zapłacimy już jednak aż 41,90 zł. Pozostaje pytanie, czy warto.

Dania te muszą być na wysokim poziomie. Za ich wybór i przygotowanie odpowiada bowiem Tadeusz Muller, syn restauratorki Magdaleny Gessler. Stworzone miejsce natomiast w zamierzeniu kierowane jest do wszystkich, bo oprócz baru z meczami na żywo i wykwintnej restauracji lokal dysponuje własną piekarnią, cukiernią, drink-barem, a nawet tłocznią mleka migdałowego.

Na naszym portalu niedawno pisaliśmy też o niedawno ogłoszonych planach biznesowych Anny Lewandowskiej, której firma planuje otwarcie szklarni. Proponowaliśmy także jej przepis na pyszny i rozgrzewający rosół.

Bajgiel na talerzu
Bajgiel na talerzu

Źródło zdjęcia: canva/ piyato

Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: o2, onet

Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi: restauracja