Smakosze.pl
Projekt bez tytułu (1)

eastnews/

Jakie są ceny w restauracji Lewandowskiego?

15 Października 2021

Autor tekstu:

Emilia Maciejewska-Latosińska

Udostępnij:

W miniony poniedziałek swoje otwarcie miał lokal, o którym od dawna jest głośno. Restauracja Roberta Lewandowskiego — bo o niej mowa — może podbić serca Polaków wyjątkowym menu. Pytanie tylko, czy każdy będzie mógł sobie pozwolić na jego spróbowanie.

Zlokalizowany w Browarach Warszawskich lokal, który Lewandowski otworzył ze wspólnikami, robi ogromne wrażenie. Obiekt ma powierzchnię 3300 m2 i znajduje się w budynku XIX-wiecznej zabytkowej Warzelni. Lokalizacja i rozmach sugerują, że nie będzie tanio.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Ile kosztują posiłki w lokalu Lewandowskiego?

Z pewnością uwagę klientów przyciągnie wyszukane menu, w którym dominują potrawy kuchni amerykańskiej i azjatyckiej. Popularne danie ramen, u Lewandowskiego w wersji z dorszem, zjemy za 47,90 zł. W tej cenie dostaniemy również zielone curry z krewetkami.

Nieco tańsze są koreańskie bulgogi, które kosztować nas będą już tylko 39,90 zł. Za popularne w Stanach Zjednoczonych glazurowane żeberka wieprzowe zapłacimy jednak aż 59,90 zł.

W menu nie brakuje polskiego akcentu w postaci schabowego z kością. Jednak jest to schabowy z wysokiej półki — za danie zapłacimy aż 39,90 zł. Znajdzie się też coś dla wegan, czyli beyond kofta. Kupimy ją już za 47,90 zł.

Nieco korzystniej prezentuje się oferta baru kibica, w której serwowane są m.in. pyszne bajgle. Specjalnie formowane w kształt dziewiątek i wyrabiane w ciągu dziewięciu minut obwarzanki w wersji podstawowej nie są zabójczo drogie — kosztują jedynie 10,90 zł.

Za ich najbardziej rozbudowany wariant — Hat Trick Pretzel Pizza — czyli trzy mini pizze z neapolitańskiego ciasta preclowego zapłacimy już jednak aż 41,90 zł. Pozostaje pytanie, czy warto.

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Pyszne kluski śląskie z mięsnym sosem - idealne na obiad

CZYTAJ DALEJ

Dania te muszą być na wysokim poziomie. Za ich wybór i przygotowanie odpowiada bowiem Tadeusz Muller, syn restauratorki Magdaleny Gessler. Stworzone miejsce natomiast w zamierzeniu kierowane jest do wszystkich, bo oprócz baru z meczami na żywo i wykwintnej restauracji lokal dysponuje własną piekarnią, cukiernią, drink-barem, a nawet tłocznią mleka migdałowego.

Na naszym portalu niedawno pisaliśmy też o niedawno ogłoszonych planach biznesowych Anny Lewandowskiej, której firma planuje otwarcie szklarni. Proponowaliśmy także jej przepis na pyszny i rozgrzewający rosół.

Bajgiel na talerzu

Bajgiel na talerzu

Źródło zdjęcia: canva/ piyato

Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy

POLACY CZĘSTO SIĘ NIMI ZAJADAJĄ. CZY TE POTRAWY NA PEWNO POCHODZĄ Z NASZEJ RODZIMEJ KUCHNI?

Pytanie 1 z 8

Leczo pochodzi z:

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: o2, onet

Zapraszamy na nasz Instagram

Emilia Maciejewska-Latosińska Autor

Redaktorka serwisu Smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Ostre słowa dotyczące Kuchennych Rewolucji

Restauracje

Ostra reakcja kucharza na Kuchenne Rewolucje

Czytaj więcej >
Zestawy świąteczne Magdy Gessler zaskoczą ceną

Restauracje

Ile kosztują świąteczne specjały w delikatesach Magdy Gessler?

Czytaj więcej >
Kuchenne Rewolucje

Restauracje

Kuchenne Rewolucje żegnają zmarłą uczestniczkę programu

Czytaj więcej >
Ceny u Magdy Gessler są przytłaczające

Restauracje

Ile trzeba zapłacić za jedzenie w restauracji Magdy Gessler? Ceny zwalają z nóg

Czytaj więcej >
Ceny świątecznych wypieków u Magdy Gessler

Restauracje

Magda Gessler podnosi ceny świątecznych przysmaków

Czytaj więcej >
szef kuchni w pracy

Restauracje

Skandaliczna stawka dla kucharza w restauracji Nusr-Et

Czytaj więcej >