Jak zrobić kultową surówkę Coleslaw? 2 dodatki Cię zaskoczą
Coleslaw jest kultową surówką obiadową przyrządzoną na bazie białej kapusty. Doskonale komponuje się z rozmaitymi daniami, można również podawać ją do kanapek. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza starannie dobranym przyprawom. Poza obowiązkową solą i pieprzem, warto dodać do niej sok z cytryny, a nawet miód.
Wyśmienita surówka Coleslaw składa się z zaledwie kilku składników. Jej przygotowanie jest proste, a cena poszczególnych produktów przystępna. Smakowity Coleslaw sprawdzi się przy jako dodatek do wielu dań. Nie bez powodu surówka ta cieszy się taką popularnością.
Przepis na uwielbianą surówkę Coleslaw
Składniki:
-
1/3 niedużej główki białej kapusty
-
1/2 małej cebuli
-
1 marchewka
-
3-4 łyżki majonezu
-
1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego
-
1 łyżeczka miodu lub cukru
-
sól i pieprz do smaku
-
koperek
Wyśmienita surówka z białek kapusty krok po kroku
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści . Z warzywa usuń głąb, a pozostałą część drobno poszatkuj . Gotową kapustę przełóż do dużej miski .
Cebulę obierz i posiekaj, a marchew obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. Oba warzywa dodaj do miski z kapustą . Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj .
Do surówki dodaj też drobno posiekany koperek i majonez, dopraw ją do smaku sokiem z cytryny i miodem . Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj . Po przygotowaniu surówka gotowa jest do podania.
Przyrządź we własnej kuchni popularna surówkę z "Chińczyka" . Z białej kapusty i ogórków wyczarujesz wyśmienity dodatek do obiadu .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Roztrzep jajka z 2 dodatkami i wylej na patelnię. Chłopska wersja jajecznicy nasyci każdego
-
Bez jajek, mąki i mleka. Fit ciasteczka zrobisz z dwóch składników. Każdy je uwielbia
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama