Smakosze.pl Przepisy Justyna Żyła podała przepis na szybki obiad z makaronem
instagram.com/@justynazyla; Piotr Molecki/East News

Justyna Żyła podała przepis na szybki obiad z makaronem

13 kwietnia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Justyna Żyła stała się najbardziej popularna dzięki głośnemu rozstaniu ze swoim byłym mężem, choć z pewnością udostępnianie dobrze wyglądających potraw w Internecie także przysporzyło jej mnóstwo fanów. Niedawno Żyła ugotowała makaron, który każdy może przygotować.

Największą uwagę zawsze przykuwają dania proste, szybkie i smaczne. Dzięki oszczędności czasu, jak i pieniędzy można spożywać je częściej, a pyszny smak jest tylko dodatkowym atutem. Jeśli brakuje ci sposobności na duży obiad, sprawdź poniższą recepturę.

Pyszny przepis na makaron Justyny Żyły

Poza sławą zdobytą dzięki skandalom, jakie miały miejsce w trakcie ich batalii rozwodowej, Justyna Żyła przykuwa uwagę swoimi kulinarnymi zdolnościami. Poniżej zdradzamy jej przepis na prosty makaron, którego przygotowanie zajmuje mniej niż 20 minut.

Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł , w którym zdradzamy najszybszy sposób na lepienie pierogów. W tym tekście z kolei pokazujemy najnowszą inwestycję Roberta Lewandowskiego - restaurację, która ma być otwarta w te wakacje.

Inne przykładowe danie Justyny Żyły, quesadilla z pieczywa lawasz z dodatkami. Źródło: instagram.com/@justynazyla

Przepis na makaron w sosie pomidorowo-śmietanowym Justyny Żyły

Składniki:

  • 500 gramów makaronu penne

  • filet z piersi kurczaka

  • 700 gramów passaty pomidorowej

  • 150 gramów śmietany 18%

  • 150 gramów żółtego sera

  • garść koperku

  • garść rzeżuchy

  • łyżka oleju

  • sól

  • pieprz

Zacznij od ugotowania makaronu. Żyła doradza, żeby ugotować go wedle instrukcji na opakowaniu, lecz to może doprowadzić do jego zbytniego rozmiękczenia. Zamiast tego postaraj się uzyskać półtwardy makaron. Następnie odcedź go z wody i odłóż go na bok.

[ EMBED-19 ]

Na patelnię wlej olej i podsmaż na nim kurczaka oczyszczonego z żyłek oraz pokrojonego w kostkę. Gdy mięso przyrumieni się na brązowo, zalej je passatą. Gotuj całość przez 15 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj do sosu śmietanę oraz starty żółty ser.

Wrzuć do sosu makaron i dokładnie wymieszaj zawartość naczynia. Dopraw wszystko pieprzem i solą. Gdy makaron będzie ponownie ciepły i równomiernie pokryty sosem, wyłóż go na talerze. Posyp danie siekaną pietruszką i udekoruj rzeżuchą. Smacznego.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: o2.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Wydawca serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad cztery lata, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

 

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy