Smakosze.pl Porady Kiedy powinno się solić mizerię? Łatwo o duży błąd
canva/graletta

Kiedy powinno się solić mizerię? Łatwo o duży błąd

25 sierpnia 2021
Autor tekstu: Monika Dec

Mizeria to hitowa surówka, która w sezonie bardzo często gości na naszych stołach. Jeśli chcemy cieszyć się jej jedynym w swoim rodzaju smakiem powinniśmy pamiętać o kilku szczegółach.

Mizeria to prosta surówka z ogórków, która latem często gości w naszych domach. Niestety, wystarczy drobny błąd a danie nie wyjdzie tak smaczne, jak chcemy. Zdradzamy sposób na mizerię idealną!

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Tradycyjny przepis na mizerię

Składniki:

  • 2 ogórki

  • 200 g śmietany

  • koperek

  • pieprz, sól do smaku

Sposób wykonania:

Umyj ogórki, obierz je ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Posolone warzywa odstaw na około 10 minut, a po tym czasie odlej nadmiar wody.

Dodaj do ogórków śmietanę lub jogurt naturalny. Całość wymieszaj i posyp posiekanym koperkiem. Smacznego!

Na naszej stronie znajdziecie również m.in. przepis na szwedzką wersję mizerii oraz nietypową mizerię po kaszubsku.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: newsy gotujmy/ przyślij przepis

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy