Smakosze.pl
Projekt bez tytułu - 2021-08-25T082126.299

canva/Arx0nt

Najlepszy przepis na idealną pastę jajeczną

25 Sierpnia 2021

(Ostatnia zmiana: 3 Września 2021)

Autor tekstu:

Monika Dec

Udostępnij:

Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, chociaż można ją wykorzystać również na wiele innych sposobów np. faszerować nią jajka lub tortille. Podajemy sprawdzony przepis na ten obłędny smakołyk.

Pasta jajeczna to idealny dodatek do kanapek bądź wrapów, który przygotujesz dosłownie w kilka chwil. Możesz ją wzbogacić ulubionymi dodatkami m.in. szczypiorkiem lub suszonymi pomidorami. Jak ją zrobić?

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Prosty przepis na pastę jajeczną

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka

  • sól i pieprz

  • 2 łyżki majonezu

  • opcjonalnie dowolne dodatki

Placki bananowe na śniadanie

Proste i pyszne śniadanie - przepis na placki bananowe

CZYTAJ DALEJ

Sposób wykonania:

Ugotuj na twardo jajka, a następnie pokrój je w kostkę lub rozgnieć widelcem i ostudź. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie wymieszaj z majonezem.

Na koniec opcjonalnie wzbogać pastę jajeczną o dowolne dodatki m.in. posiekany szczypiorek, szpinak lub suszone pomidory. Pasta jest świetnym dodatkiem do kanapek, wrapów. Smacznego!

Na naszej stronie znajdziecie również wiele innych doskonałych przepisów na dania z jajkiem w roli głównej m.in. puszysty omlet oraz aksamitną jajecznicę.

Jak dobrze znasz tradycyjne, polskie potrawy? Tylko geniusz zdobędzie komplet punktów

Pytanie 1 z 9

Farsz w pierogach ruskich musi zawierać

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: kwestia smaku

Zapraszamy na nasz Instagram

Monika DecAutor

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Przepisy

Kultowy przysmak - pieczone spirale z ziemniaków w boskich przyprawach

Czytaj więcej >
Kiszona czerwona kapusta

Przepisy

Surówka z kiszonej, czerwonej kapusty ze słodkim dodatkiem

Czytaj więcej >

Przepisy

Lekki jak obłok biszkopt z patelni bez pieczenia

Czytaj więcej >
pasta z kurczaka

Przepisy

Obłędna pasta kanapkowa z kurczaka

Czytaj więcej >
baleron

Przepisy

Przepis na domowy baleron bez wędzenia

Czytaj więcej >
prażochy

Przepisy

Prażuchy - ziemniaczany specjał rodem z PRL-u

Czytaj więcej >