Mieszam mleko z kiełbasą i wrzucam na patelnię. W głowie się nie mieści, jakie to pyszne
Masz ochotę na smaczne i pożywne śniadanie? Zrób naleśniki z kiełbasą i serem. Puszyste jak chmurka zapewnią energię tak potrzebną rano. To prostsze i szybsze, niż myślisz.
Naleśniki pełne smaku na śniadanie
Naleśniki są daniem, które można zrobić szybko i podać na wiele sposobów. Rano mieszam mleko z kiełbasą, dodaję jeszcze ser żółty i kilka składników. Smażę puszyste i sycące naleśniki. Układam je jeden na drugim, kroję jak tort i znakomite śniadanie mam gotowe.
Zawdzięczam je te prostemu przepisowi , który każdemu polecam. Gwarantuje pyszne i pożywne danie. Takie śniadanie jest jak znalazł u progu jesieni. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Cookrate-Polska. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobic naleśniki z kiełbasą i serem na śniadanie?
Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mleka
- 200 g maki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
- 200 g kiełbasy
- 200 g sera żółtego
- 1 cebula
- koperek
- 3 łyżki oleju roślinnego
Przygotowanie śniadania zacznij od wbicia jajek do miski. Wsyp sól i wlej mleko. Składniki wymieszaj, wsyp mąkę, proszek do pieczenia i wlej olej. Całość wymieszaj.
Do masy dołóż posiekaną cebulę, koperek i starty ser żółty. Dodaj też startą na dużych oczkach kiełbasę. Wymieszaj i rozgrzej olej na patelni. Nałóż porcję ciasta naleśnikowego . Naleśniki smaż pod przykryciem z dwóch stron na rumiany kolor. Usmażone naleśniki ułóż jeden na drugim. Pokrój jak tort i podawaj.
Naleśniki puszyste i pożywne
Naleśniki są bardzo smaczne i sycące. Dodatek kiełbasy i sera żółtego sprawia, że zapewniają energię na kilka godzin . Takie śniadanie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Naleśniki można podać z sosem jogurtowym lub ulubionymi warzywami.
Sprawdzą się też na drugie śniadanie . Możesz zapakować je do szkoły lub pracy i zjeść na zimno. Smaczne i pożywne będą cieszyć się dużym powodzeniem. Każdy chętnie zje takie śniadanie. Pisaliśmy o jak najlepiej suszyć grzyby. Polecaliśmy przepis na wyśmienitą pieczeń rzymską.