Smakosze.pl Przepisy Mieszam te składniki i obtaczam w nich kurczaka. Obiad stawiam na stole w niecałe 10 minut
Fot. Ania Zyśk

Mieszam te składniki i obtaczam w nich kurczaka. Obiad stawiam na stole w niecałe 10 minut

29 października 2024

Chcesz zrobić obiad z piersi kurczaka? Poznaj przepis popularnej blogerki kulinarnej na pyszne kotleciki szu- szu. Wystarczy pierś z kurczaka i kilka składników, by znakomite danie raz- dwa trafiło na Twój stół.

Kotleciki w kilka minut od Ani Zyśk

Gotowanie obiadu nie musi trwać długo. Ania Zyśk poleca przepis na kotleciki szu- szu. Pryrządzisz je w zaledwie 8 i pół minuty . Znana blogerka kulinarna, która prowadzi konto na Instagramie jedz.pysznie , słynie ze znakomitych przepisów na domowe jedzenie.

Jej kotleciki szu szu to prawdziwy majstersztyk. W krótkim czasie z piersi kurczaka i kilku składników wyczarujesz soczyste i złociste kotleciki . Do tego ziemniaki, ulubiona surówka i pyszny obiad już jest gotowy. Ania Zyśk naprawdę wie, co dobre.

Wlej kilka kropel do jajecznicy. Będzie puszysta niczym obłok

Kotleciki szu- szu, czyli obiad z piersi kurczaka

Do przygotowania tych znakomitych kotlecików potrzebujesz piersi z kurczaka i składników do zrobienia panierki. Przyrządzisz ją z żółtek, jogurtu naturalnego, czosnku, soli i pieprzu. Teraz już tylko wystarczy obtoczyć mięso w panierce i usmażyć na złoty kolor . Obiad z piersi kurczaka jest gotowy w 8 i pół minuty. Ania Zyśk to sprawdziła.

Składniki:

  • 500 g piersi kurczaka
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 20 g oleju
  • 40 g jogurtu naturalnego
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka

Jak zrobić kotleciki szu- szu z przepisu Ani Zyśk?

Krok 1. Do miski wlej żółtka, olej, jogurt naturalny . Wsyp też skrobię, czosnek, sól, pieprz i paprykę słodką

obiad
Fot. Ania Zyśk

Krok 2. Składniki wymieszaj, a w panierce obtocz pierś z kurczaka

obiad
Fot. Ania Zyśk

Krok 3. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor . Smacznego!

obiad
Fot. Ania Zyśk

Biedronka rozdaje masło za darmo. Trzeba się spieszyć, akcja nie trwa wiecznie
Wywołuje miażdżycę, sprzyja nadciśnieniu. Polacy nałogowo dodają do herbaty, gorzej się nie da
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy